Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ezzel a filmmel nyithatnak újra a mozik – előzetes

Ezzel a filmmel nyithatnak újra a mozik – előzetes

Zene, Film & Kultúra

Ezzel a filmmel nyithatnak újra a mozik – előzetes

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 10:50

Magyarországon szinte biztos, hogy Christopher Nolan Tenet-je lesz az első premierfilm, amire a mozik újranyitásakor beülhetünk, és információink szerint már június végén, de legkésőbb július elejétől újra látogathatók lesznek a hazai filmszínházak.

Az amerikai mozik júliusban már szeretnének visszatérni a régi kerékvágásba. Russell Crowe Unhinged című pszichológia thrillere és Rod Lurie The Outpost című afganisztáni háborús filmje az első filmek között lesz, amelyeket a nyáron újra kinyitó észak-amerikai mozikban láthatnak majd a nézők.

A két Oscarra jelölt A manipulátor rendezőjének, Lurie-nak az új filmjét, amelyben Scott Eastwood, Caleb Landry Jones és Orlando Bloom is szerepel, július 2-tól játsszák 500 moziban – jelentették be a hétvégén hozzáfűzve, hogy a film debütálását a moziba visszatérő nézők számára különleges eseménnyé változtatják, mivel a vetítés előtt a forgatással és a szereplőkkel is megismerkedhetnek a nézők. A The Outpost egy Afganisztánban szolgáló amerikai katonai egység küzdelmét mutatja be a túlerőben lévő tálib harcosokkal szemben.

A Russell Crowe főszereplésével készült Unhinged forgalmazása egy nappal korábban, július 1-jén kezdődik az amerikai mozikban. A filmben Crowe egy közúti összezördülés után egy elvált, egyedülálló anya után ered, hogy megleckéztesse.

A filmet eredetileg szeptemberben mutatták volna be, de a járvány miatt folyamatosan tolódtak a premierek, és az Unhinged-et forgalmazó Solstice Film tudta, hogy a sok vetélytárs mellett biztosra vehető lenne a bukása. Ezért úgy döntöttek, hogy stílusosan az amerikai függetlenség napja előtt, július 3-ára időzítve küldik a mozikba.

Amerika két legnagyobb mozilánca, a Cinemark és az ANC már jelezte, hogy reményei szerint júliustól újra kinyitja kapuit. Ám miközben néhány amerikai államban, köztük Georgiában és Texasban már engedélyezték, hogy a kötelező távolságtartással és csökkentett nézőszámmal elkezdődhessenek a vetítések, egyelőre nem világos, hogy mikor nyílhatnak meg az olyan nagyvárosok, mint Los Angeles és New York mozijai.

A Rod Lurie filmjéhez hasonló, viszonylag kevesebb mozinézőt megszólító filmek ugyan egyelőre jól járhatnak az elemzők szerint a mozis forgalmazással, de a legtöbb mozis azért inkább akkor akar kinyitni, ha olyan igazi kasszasikernek ígérkező filmet vetíthetnek majd, mint Christopher Nolan Tenet című produkciója. A sci-fit a Warner Bros. a tervek szerint július 17-től forgalmazza, míg Magyarországon egy nappal korábban, július 16-án lesz a premier.

Borítókép: Cinema City