promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Villáminterjú Eric Robertsszel – hollywoodi sztárokkal készül Gallai József új filmje
Borítókép:  Daily Star
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az évtizedek során a magyar filmgyártás életében többször is előfordult már, hogy egy külföldi filmsztár szerepet vállalt egy hazai filmalkotásban, azonban arra ritkán van példa, hogy egy alacsony költségvetésű, független filmhez adja a nevét egy Oscar- és többszörös Golden Globe-jelölt hollywoodi sztár.

Ha magyar filmről van szó, akkor a sajtó leginkább a Filmintézet és a Mecenatúra által támogatott alkotásokat reklámozza, és így teljesen kiesnek a látómezőből azok a független filmesek, akik bár tehetségesek, mégsem adatik meg nekik a lehetőség, hogy be is bizonyítsák ezt. Pedig épp itt lenne az ideje, hogy jóval több figyelmet fordítsunk a független filmekre, mert jelen esetben is egy igen figyelemreméltó projektről számolhatunk be.

Gallai József közel egy évtizede foglalkozik filmkészítéssel, 2015 óta pedig nemzetközi piacra szánva forgat angol nyelvű filmeket. A februárban forgalmazásba került Spirits in the Dark és a júniusban megjelenő The Whispering Man című filmek után ezúttal egy még rejtélyesebb történet kibogozására invitálja a nézőket a rendező.

A The Poltergeist Diaries egy alacsony költségvetésből készülő dráma-horror-természetfeletti thriller, melynek főszereplője Jacob Taylor, aki miután maga mögött hagyva addigi életét egy elhagyatott erdei házba költözik, pár nappal később nyomtalanul eltűnik. Barátai, ismerősei, munkatársai, és egy elszánt nyomozó a férfi által hátrahagyott üzenetek és felvételek alapján próbálnak meg válaszokat találni az egyre rejtélyesebb ügyben, melyet talán nem e világi erők befolyásolnak.

(A The Poltergeist Diaries posztere)

A film főszereplőjét, Jacob Taylor karakterét Korcsmáros András játssza, akit például az Asterix és Obelix: Isten óvja Britannia című filmben láthattunk, a további szerepekben pedig feltűnik a Mintaapák Hoffman Emmáját alakító Kuna Kata, valamint Inoka Péter, a #Jézus – Apám nevében című film egyik szereplője.

Azonban figyelemreméltó, hogy a filmhez több hollywoodi filmsztár is csatlakozott: az Oscar- és háromszoros Golden Globe-jelölt színész, Eric Roberts, aki már dolgozott együtt például Christopher Nolannel is A sötét lovag című filmben, és többek között szerepelt The Expendables – A feláldozhatókban, valamint Maria Olsen, aki a Villámtolvaj – Percy Jackson és az Olimposziak című filmben is játszott.

„Eric Roberts szerepeltetésének gondolatával már korábban is kacérkodtam, de aztán mindig annyiban hagytam. Később aztán több ügynökével is felvettem a kapcsolatot, végül a producerként is dolgozó, UTB Talent Management vezetője, Timothy Beal bizonyult a leginkább lelkesnek és segítőkésznek, és végül sikerült is megegyezniük a feleknek. Kezdettől fogva úgy gondolkodtam, hogy ottani filmesek közreműködésével rögzítjük Eric Roberts jeleneteit, és ez a vírushelyzet ellenére sikerült is. Egy ministáb látogatott el a színész otthonába, ott zajlott a forgatás. Azonban el kell mondanom hogy a színész feleségétől, Eliza Robertstől is rengeteg segítséget kaptunk, vele egyeztettem és telefonáltam, a próbán és a forgatáson pedig online kapcsolódtam be. Rövid és velős forgatás volt, de egy életre szóló élmény”

– mondta portálunknak Gallai József.

(Eric Roberts, a The Poltergeist Diaries egyik szereplője)

A rendezőnek köszönhetően szerkesztőségünknek lehetősége nyílt arra, hogy egy villáminterjú formájában néhány mondatot váltsunk a híres hollywoodi színésszel, Eric Robertsszel, aki egyedül a Promotions.hu-nak nyilatkozott a filmmel kapcsolatban: 

– Hogyan írná le a közös munkát Gallai Józseffel?
– Nagy örömömre szolgált részt venni a projektben és köszönöm Józsefnek, hogy ilyen kreatív módon nyújtott lehetőséget az együttműködésre, főleg, hogy a forgatások többsége sajnos most szünetel.

– Szívesen dolgozna együtt vele más projektben is?
– Én nagyon remélem, hogy dolgozunk még együtt a jövőben! Biztos vagyok benne, hogy a The Poltergeist Diaries is egy csodálatos film lesz, és boldog vagyok, hogy a része lehetek.

A filmet várhatóan 2021 tavaszán fogják bemutatni, a hozzá készült teasert alább tekinthetitek meg. Azonban az első, többet mutató előzetesre még várnunk kell. A projekttel kapcsolatos részletekről és további információkról a film hivatalos Facebook-oldalán tájékozódhattok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás