Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ace Ventura akár nő is lehetett volna

Ace Ventura akár nő is lehetett volna

Zene, Film & Kultúra

Ace Ventura akár nő is lehetett volna

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 22:22

Jim Carrey nélkül már nem is tudnánk elképzelni ezt az egészet.

Valószínűleg ha ki kellene választani Jim Carrey legikonikusabb figuráját, akkor kapásból mindenki Ace Venturát mondaná, de a többség biztosan. A színész annyira magáévá tette a szerepet, hogy még a forgatókönyvön is változtatott, hogy minden passzoljon hozzá.

Tom Shadyac rengetegszer dolgozott együtt a színésszel, de az Ace Ventura volt az első közös munkájuk. Meg is lepődött, hogy mennyire nem volt dolga a karakterrel, mert ahhoz mindent Carrey talált ki, aki harmadjára is eljátszaná az állati nyomozót. Persze ez még a jövő zenéje, most menjünk vissza kicsit a múltba.

A stúdió valószínűleg óriási hibát követett volna el, ha nem Carrey lesz a főszereplő, és az Ace Venturából sem lett volna ekkora ikonikus vígjáték. Pedig a stúdiónál rengeteg név felmerült:

  • Rick Moranis,
  • Judd Nelson,
  • Alan Rickman.

Ebből az elsőt nagyon szerették volna leigazolni, de végül mindenki nemet mondott a dologra, mai napig nem tudni, hogy miért.

A legérdekesebb név a listán persze Whoopi Goldberggé. Bizony, az is benne volt a pakliban, hogy Ace Ventura női karakter lesz. Végül persze Carrey annyira megfogott mindenkit, hogy rá esett a választás, és így mindenki jól járt.

Később kiderül, hogy az egészből lesz-e trilógia. Nagy retró hullámvasútra ülhetnének fel a rajongók, de már lehet nem kellene erőltetni.

Borítókép: Warner Bros.