promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ace Ventura akár nő is lehetett volna
Borítókép:  Warner Bros.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jim Carrey nélkül már nem is tudnánk elképzelni ezt az egészet.

Valószínűleg ha ki kellene választani Jim Carrey legikonikusabb figuráját, akkor kapásból mindenki Ace Venturát mondaná, de a többség biztosan. A színész annyira magáévá tette a szerepet, hogy még a forgatókönyvön is változtatott, hogy minden passzoljon hozzá.

Tom Shadyac rengetegszer dolgozott együtt a színésszel, de az Ace Ventura volt az első közös munkájuk. Meg is lepődött, hogy mennyire nem volt dolga a karakterrel, mert ahhoz mindent Carrey talált ki, aki harmadjára is eljátszaná az állati nyomozót. Persze ez még a jövő zenéje, most menjünk vissza kicsit a múltba.

A stúdió valószínűleg óriási hibát követett volna el, ha nem Carrey lesz a főszereplő, és az Ace Venturából sem lett volna ekkora ikonikus vígjáték. Pedig a stúdiónál rengeteg név felmerült:

  • Rick Moranis,
  • Judd Nelson,
  • Alan Rickman.

Ebből az elsőt nagyon szerették volna leigazolni, de végül mindenki nemet mondott a dologra, mai napig nem tudni, hogy miért.

A legérdekesebb név a listán persze Whoopi Goldberggé. Bizony, az is benne volt a pakliban, hogy Ace Ventura női karakter lesz. Végül persze Carrey annyira megfogott mindenkit, hogy rá esett a választás, és így mindenki jól járt.

Később kiderül, hogy az egészből lesz-e trilógia. Nagy retró hullámvasútra ülhetnének fel a rajongók, de már lehet nem kellene erőltetni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás