promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új Stephen King-adaptáción dolgozik az Álom doktor rendezője
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mike Flanagan az író Újjászületés című regényét viszi filmre.

Mike Flanagan az Álom doktorral bebizonyította, hogy nagyon is érti Stephen King-et, és Stanley Kubrick-ot is, akinek az 1980-as Ragyogást köszönhetjük. Bár az író egyáltalán nem volt elájulva Kubrick-adaptációjától, az Álom doktort viszont már a forgatókönyv olvasásakor imádta.

„Nagyon, nagyon alaposan, jó néhányszor végigolvastam az Álom doktor forgatókönyvét, és mindaz, ami miatt a Ragyogást utáltam, itt csodásan van megoldva. A néző borzongani fog, a szék karfáját szorítja majd a sötétben, az biztos. De közben azonosulni tud a történet hősével. Nekem ez is fontos”

– nyilatkozta korábban King az Entertainment Weekly-nek.

Mike Flanagan most egy újabb King-regényhez nyúl, az Újjászületéshez, aminek forgatókönyvét is ő írja, producere pedig az a Trevor Macy lesz, akivel már az Álom doktorban is együtt dolgoztak.

Az Újjászületés öt évtized történetét öleli fel, egy kis új-angliai faluban kezdődik, ahová egy ambiciózus új lelkész érkezik, és megismerkedik egy kisfiúval. A gyerek felnőve zenész lesz és kábítószerfüggő, amikor újra találkoznak.

A magyar kiadásban 2015-ben megjelent Újjászületés sötét, megrázó regény a függőségről, a fanatizmusról és a túlvilágról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás