Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Már nem Darth Vader a Star Wars legnépszerűbb karaktere

Már nem Darth Vader a Star Wars legnépszerűbb karaktere

Zene, Film & Kultúra

Már nem Darth Vader a Star Wars legnépszerűbb karaktere

Zene, Film & Kultúra

Baranyecz János 09:39

Évtizedek óta Darth Vader számít a filmtörténelem egyik legikonikusabb alakjának, de úgy látszik, hogy végül egy másik figura lopta el a rajongók szívét.

George Lucas 1977-ben egy olyan világot alkotott, ami még több mint 40 évvel később is hatalmas sikernek örvend, bár már semmi köze sincs a dologhoz, mivel a Disney kivásárolta őt. A Star Wars korunk talán legismertebb szériája, amiben feltűnik a gonoszok gonosza, Darth Vader is a félelmetes maszkjával, és a vészjósló lihegésével. Szinte végig ő volt a nézők kedvence, de az utóbbi egy évben ez megváltozott, és komoly trónfosztás következett be.

A MovieWeb találta, hogy egy SEMRush nevű társaság megvizsgálta az utóbbi egy év internetes kereséseit, amiből kiderült, hogy:

a Csillagok háborújából már nem Darth Vader a legnépszerűbb karakter, hanem a The Mandalorian című Disney+ sorozat cuki lénye, Baby Yoda, ráadásul nem kis különbséggel.

Baby Yodára 4,7 millió keresés érkezett, és még a második helyet is a The Mandalorianként ismert Mando zsebelte be 2,5 millióval, így csúszott le végül csupán a harmadik helyre Darth Vader a maga 893,250 keresésével. Tény, ebben az is bene van, hogy a sorozat viszonylag új, ezért rengetegen utána akartak járni, de még így is kiemelkedően jó a kis zöld cukiság teljesítménye: így kijelenthetjük, hogy most Baby Yoda az emberek kedvenc Star Wars karaktere.

Íme a TOP10, ahol azon is meglepődhetünk, hogy hol van például Leia, vagy Han Solo:

  1. Baby Yoda
  2. The Mandalorian
  3. Darth Vader
  4. Yoda
  5. Kylo Ren
  6. Chewbacca
  7. Anakin Skywalker
  8. Boba Fett
  9. Luke Skywalker
  10. Jabba the Hutt

Borítókép: Darth Vader / Lucasfilm

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria