Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Eszenyi Enikő megtörte a csendet

Eszenyi Enikő megtörte a csendet

Zene, Film & Kultúra

Eszenyi Enikő megtörte a csendet

Zene, Film & Kultúra

HZS 16:01

Azóta, hogy Eszenyi Enikő lemondott a Vígszínház igazgatói pozíciójáról, először szólalt meg a nyilvánosság előtt. De egy szót sem ejtett az ominózus botrányról.

Március közepén nagy vihart kavart az, hogy Eszenyi Enikő újra megpályázza a Vígszínház igazgatói posztját. Sokan ellene fordultak. Többek között Halász Judit és Börcsök Enikő is szembeszállt Eszenyivel. A botrány vége az lett, hogy Eszenyi visszavonta pályázatát és elvonult a világ elől. Utódja Rudolf Péter lett.

Nagyjából két hónapos csendet tört meg most a Vígszínház korábbi igazgatója azzal, hogy egy videós interjúban megszólalt. Igaz, egy szó sem esett a Vígszínházban történtekről, sokkal inkább a Székely Nemzeti Tanács polgári kezdeményezése volt a középpontban. Ennek a kezdeményezésnek a lényege, hogy európa őshonos nemzeti közösségei – részben az Európai Uniótől kapott forrásból – megőrizhessék nemzeti identitásukat szülőföldjükön.

Ezzel kapcsolatban Eszenyi elmondta, ő is támogatja a kezdeményezést, egyebek között azért, mert többször voltak előadás keretében Székelyföldön, ahol – mint a HVG írja – olyan

„megható szeretettel fogadták őket, hogy az nagyon nagy hatással volt a társulatra”.

Borítókép: magyarnemzet.hu