promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jack Nicholson kikezdett egy 30 alatti nővel, és szívinfarktust kapott
Borítókép:  Hollywood Reporter
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szinte lehetetlen lenne felsorolni Jack Nicholson összes alakítását. Nem véletlen, hogy a már 83 éves színészlegenda három Oscar-, és hét Golden Globe-díj büszke tulajdonosa, és talán mindenféle túlzás nélkül mondhatom azt, hogy nincs olyan ember a Földön, aki látta már valamelyik filmjét, és azt mondta volna, hogy nem szereti őt, mint színészt.

Jack Nicholson-ról köztudott, hogy imádnak vele dolgozni; színésztársai és azok a rendezők, akiknek már volt hozzá szerencséjük, mindig az állandó jókedvét, a humorát, és a spontanitását emelték ki. Sokan inkább csak a színész emlékezetes alakításait szeretik újranézni, mint például a Ragyogást, vagy a Száll a kakukk fészkére-t, de akad néhány olyan limonádé is, amit, miután egyszer adott neki egy esélyt, többször is szívesen megnéz az ember. Ilyen például Nancy Meyers (Holiday, Mi kell a nőnek?) 2003-ban bemutatott romantikus vígjátéka, a Minden végzet nehéz.

A történet középpontjában Harry (Jack Nicholson), a javíthatatlan, korát meghazudtoló playboy áll, akinek legfőbb vezérelve: soha ne kezdj harmincnál idősebb nővel! Éppen legújabb barátnőjével, Marinnal (Amanda Peet) töltik első közös hétvégéjüket, amikor Harry szívinfarktust kap. Orvosa, Julian Mercer (Keanu Reeves) nem engedi vissza a városba, hanem Marin anyjának, Ericának (Diane Keaton) a gondjaira bízza. Erica elvált, sikeres New York-i drámaíró, akit Harry rendkívül vonzónak talál.

Ez az a film, amit igazából minden kororsztálynak bátran tudok ajánlani. Egy kedves kis film, amiben minden színészen látszik, hogy mennyire élvezték a forgatást, mindannyian beleadnak magukból is egy keveset, és ettől lesz kicsit emberközelibb a történet. A fent említett spontanitás abszolút visszaköszön Nicholson játékában, de ebben remek partner Diane Keaton is. A kettejük közötti kémia tökéletesen működik, nem csoda, hogy a színésznő ismerősei közül többen is megkérdezték, hogy miért nem Jack Nicholson játssza mindig az ő társát.

Nancy Meyers filmjei egy-egy kivételével mind szerethető alkotások, és ez alól a Minden végzet nehéz sem kivétel. A csodás tengerparti ház körüli hangulathoz és a mesés párizsi képek mellé pedig remekül passzol Hans Zimmer zenéje.

A cselekmény mindig tartogat számunkra valami apró fordulatot, egy aranyos pillanatot, vagy egy frappáns poént, így észre sem vesszük a kétórás játékidőt. A Minden végzet nehéz egy könnyű romantikus vígjáték, amelynek megtekintését mindenkinek tudom ajánlani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás