promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kilopták Vincent van Gogh egyik festményét egy holland múzeumból
Borítókép:  Vincent van Gogh - Tavaszi kert / mandiner.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vincent van Gogh alkotása, a Tavaszi kert csak ideiglenesen volt a lezárt múzeumban, de a járvány ideje alatt mégis sikerült ellopni azt.

Az 1853-ban született holland festőművész, Vincent van Gogh élete egyenesen legendásnak számít, hiszen nem csupán a Csillagos éj, Önarckép, Éjjeli kávézó vagy a Starry Night Over the Rhône című alkotásai tették híressé, de a levágott füle is, és az, hogy tragikus módon csak a halála után értékelte igazán a munkáit a világ.

1888. és 1890. között alkotta a leghíresebb műveit, amikor bekövetkezett a halála. Azóta hihetetlen összegekért kelnek el a festményei, és a legtöbb múzeum is csak kölcsönzi őket. Ezzel a Hollandiában található Singer Laren Múzeum is így van, akik elkérték a Groninger Múzeumtól a művész Tavaszi kert című alkotását, de hatalmas baj történt, ugyanis a BBC értesülései szerint:

a koronavírus-járvány miatt lezárt épületből hétfőn, hajnali 3 óra magasságában ellopták Vincent van Gogh festményét.

Az igazgató természetesen nagyon meglepődött, és rettenetesen dühös az eset miatt, hiszen a járvány idején szinte felfoghatatlan, hogy egyesek képesek ilyen módon kihasználni a helyzetet. Arról még nincsenek információk, hogy pontosan mennyit is ér a festmény, mivel 1884-ben készült, ami nem tartozik a művész fontosabb időszakai közé.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás