Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ajánlat karanténra: csak a címében Erich Kästner – A repülő osztály

Ajánlat karanténra: csak a címében Erich Kästner – A repülő osztály

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin - 2020.03.26. 19:33

Ajánlat karanténra című cikksorozatunk következő részében az Erich Kästner műve nyomán készült tinifilmet, A repülő osztályt ajánljuk.

Emil és a detektívek, A két Lotti, Május 35., A repülő osztály – csupán néhány közismertebb regény Erich Kästner művei közül. Utóbbiból már három filmes adaptáció is készült, melyek közül a legutolsót 2003-ban mutatták be.

Tomy Wigand családi filmje az előző feldolgozásokhoz képest nem sokban hasonlít a regényhez, néhány alapelemet és a karakterek neveit leszámítva teljesen eltér tőle, szóval egy reboot-ról van szó.

Ennek az adaptációnak a főhőse a 12 éves Jonathan, aki már a hatodik iskolába jár, mert mindenhonnan kicsapták. Az utolsó esélye a lipcsei St. Thomas iskola, amely világhírű fiúkórusáról vált ismertté. Jonathan hamar összebarátkozik a szobatársaival – a szabadelvű Martinnal, a szégyellős Ulival, a kísérletező kedvű ifjabb Kreuzkammal, és a mindig éhes bokszbajnokkal, Matzal. A fiúk elviszik őt titkos találkozóhelyükre is, egy elhagyott vasúti kocsiba, ahol egy nap találnak egy régi rapszöveget, A repülő osztályt. A fiatalok elhatározzák, hogy a dal köré írnak egy színdarabot, amit az iskola karácsonyi műsorának keretében adnának elő.

Akik ismerik az alapművet, és nem szívesen néznének egy modernizált tinifilmet, ami gyakorlatilag csak a címében marad hű Erich Kästner regényéhez, azok számára bátran tudom ajánlani akár az 1954-es adaptációt, ami megtalálható a YouTube-on, de aki nem olvasta a regényt, vagy nem zavarják a kisebb-nagyobb eltérések, azok tegyenek egy próbát a 2003-as feldolgozással.

Borítókép: IMDb

Vissza a főoldalra.
Ment már a szádba tengervíz? Akkor ezeket az élőlényeket mind lenyelted! – fotó
Ment már a szádba tengervíz? Akkor ezeket az élőlényeket mind lenyelted! – fotó