Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

George R. R. Martin karanténban: befejezi a legújabb Trónok harca regényt

George R. R. Martin karanténban: befejezi a legújabb Trónok harca regényt

Zene, Film & Kultúra

George R. R. Martin karanténban: befejezi a legújabb Trónok harca regényt

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter - 2020.03.18. 20:22

Vannak azért itt jó hírek is a koronavírus-járvány alatt.

A Trónok harca rajongók nagyon nem voltak megelégedve a sorozat lezárásával, szóval a készítőket, vagyis David Benioffot és D.B. Weisst folyamatos támadások érték. Még petíció is indult, hogy forgassák újra a szériát. Már azért kezdenek lenyugodni az indulatok, az HBO meg eleve úgy volt vele, hogy a nézettség megvolt, a visszhang őket nem érdekli.

A színészek közül sokan megvédték a széria alkotóit, azonban a regény írója, George R. R. Martin nem volt köztük.

„A 8. évad számomra traumatikus volt. Sokszor nem egyezett a véleményem a sorozat alkotóival, és ez kreatív nézeteltéréshez vezetett. Nem egy durva konfliktusom volt Benioffékkal. Az utolsó évad ráadásul nem is volt már hű az általam megalkotott világhoz”

– nyilatkozta anno Martin, aki elmondta, hogy még az HBO is beleszólt a sorozatba, és ott nagyon kezdtek elcsúszni a dolgok.

Martin ettől függetlenül nem fogja megváltoztatni a regény végét.

„Azt a könyvet fogom letenni az asztalra, amit mindvégig akartam. Nos, amikor megjelenik, a közönség vagy szeretni fogja, vagy nem.”

A jó hír az, hogy az író teljesen bezárkózott a koronavírus miatt, így a blogján is megosztotta a közönséggel, hogy csak a The Winds of Winterre koncentrál jelenleg.

„Minden nap írok, és eljutottam arra a pontra, hogy több időt töltök Westerosban, mint a való világban. Tény, hogy kegyetlen dolgok történnek a Hét Királyságban, de talán nem olyan kegyetlenek, mint itt”

– írta Martin, aki elmondta azt is, hogy soha nem élt át még hasonlót, mint az elmúlt hetekben, pedig már 71 éves.

A Trónok harca megálmodója nem teszi ki a lábát a házból, amúgy is tudja, hogy veszélyeztetett az egészségügyi állapota, valamint a kora miatt. Minden erejével azon van, hogy a rajongók minél hamarabb kézbe vehessék a hatodik kötetet. Martinnak bele kell húznia, mert utána még jön az A Dream of Spring zárás, amire még többen kíváncsiak, mivel az HBO összecsapta a történet végét a szériában.

Borítókép: Robyn Beck / AFP

Legolvasottabb hírek