promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
George R.R. Martin beolvasott a Trónok harca íróinak
Borítókép:  Deadline
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az író eddig hallgatott arról, hogy mit gondol a befejező évadról. Most azonban elmondta őszinte véleményét.

Annyit mondogattam már, hogy a Trónok harca befejező évada milyen mértékű lázadást robbantott ki a rajongók körében. Petíciók indultak azért, hogy az HBO újraforgassa az évadot, és folyamatosan átkozták David Benioffot és D. B. Weisst a hitvány lezárás miatt. Nem technikailag, és színészileg volt a baj. E tekintetben maradt az a minőségi sorozat, ami mindig is volt. Csak a forgatókönyv, ott bukott el az egész.

Természetesen az alkotók védelmükbe vették eddig is a 8. évadot, köztük a Havas Jont alakító Kit Harington is, aki úgy küldte el az elégedetlenkedőket melegebb éghajlatra, hogy a mai napig egy képkockát sem látott a befejező évadból.

Mindig is kíváncsi voltam, hogy a Trónok harca világának atyja, George R.R. Martin hogyan vélekedik az utolsó hat epizódról, ő azonban hallgatott. Most végre elmondta őszinte véleményét a befejező évadról.

„A 8. évad számomra traumatikus volt. Sokszor nem egyezett a véleményem a sorozat alkotóival, és ez kreatív nézeteltéréshez vezetett. Nem egy durva konfliktusom volt Benioffékkal. Az utolsó évad ráadásul nem is volt már hű az általam megalkotott világhoz. Emellett nagyon felháborított, hogy a stúdió és az HBO is beleszólt a szériába, és ez a történetmesélés rovására ment. Néhány karakter csak azért szerepelt sokat a végjátékban és kerültek középpontba, mert a csatorna felmérései szerint a nézők szerették őket.”

Meg sem lepődök rajta, hogy az alkotók és a stúdió ki akarta szorítani Martint a projektből. A hatodik évad óta a sorozat már a maga útját járta, amit úgy akart befejezni, ahogy azt az HBO és Benioffék elképzelték. A mai napig sajnálom, hogy ez a remek sorozat így kisiklott az utolsó évadban.

De már készülnek a spinoff sorozatok, reméljük, hogy ott a történet is fontos lesz, nem csak a látvány. A Targaryen-házról szóló szériát kifejezetten várom, hiszen azt maga George R.R. Martin írja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás