promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Havas Jon nem látta a Trónok harca befejező évadát
Borítókép:  Icon
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A színész úgy védi a 8. évadot, hogy fogalma sincs, mit adott le az HBO.

Kit Harington-ról el lehet mondani, hogy ha valahol is szóba került a Trónok harca befejező évada, és az e körül forgó állandó hisztéria és felháborodás, akkor a színész nem volt rest akár kemény szavakkal elküldeni a rajongókat melegebb éghajlatra. Amikor kezdtek leülni a kedélyek, akkor jött a hír, hogy rekordszámú, 32 jelölést kapott a 8. évad az idei Emmy-n. Ez megint csak egy lökés volt a rajongóknak, akik a hír hallatán újra hallatták a hangjukat, mondván a befejező évad nem érdemel meg ilyen mértékű elismerést.

Magyar idő szerint hétfő hajnalban került sor az idei díjátadóra, ahol az HBO sorozatai taroltak, a Csernobil és a Trónok harca egyaránt szépszámban zsebelt be a szobrocskákból.

A gálán több színészt is meginterjúvoltak, többek között a Tyrion Lannistert alakító Peter Dinklage-t, aki azt mondta, hogy ha nincs a Trónok harca, akkor nem állhatna színpadra:

„Máshol színpadra se engednének, így különösen hálás vagyok azért, hogy egy ilyen elfogadó és sokszínű szereplőgárda tagja lehettem. Amikor David Benioffal és D. B. Weisszel először találkoztam, fogalmam sem volt, mekkora durranás lesz a Trónok harca. Tíz éven keresztül dolgoztunk kőkeményen ezen a sorozaton, de megérte, mert közben hihetetlenül jó arcok vettek körül. A készítőpáros kedvéért szó szerint tűzön és jégen sétáltunk végig, és bármikor megtenném újra.”

A színész a Legjobb drámai mellékszereplő díját kapta meg, ezzel együttmár összesen négy Emmy-díjjal büszkélkedhet. Bolond is lenne az a színházi- vagy filmrendező, aki ne keresné meg őt egy-egy szerep miatt. Dinklage mellett a Havas Jont alakító Kit Harington is nyilatkozott. Meglepő, de a 8. évad legaktívabb védelmezője egy képkockát sem látott még az utolsó évadból.

„Még mindig nem néztem meg a 8. évadot, szóval én könnyedén ki tudtam zárni a nézők kritikáit. Viszont tudom, hogy mekkora erőfeszítésünkbe került mindannyiunknak elkészíteni az utolsó hat epizódot. Ezért büszke is vagyok a végeredményre. Úgy gondolom, a történetet illetően jó döntéseket hoztak a készítők, a karaktereink sorsával pedig az összes főszereplő elégedett volt. Ez nagy szó, elvégre tíz évig éltünk együtt a Trónok harcás szerepünkkel.”

A Trónok harca, bár úgy ért véget, ahogy, Westeros-nak még sem kell végleg búcsút intenünk. Már javában forog Észak-Írországban az első spinoff sorozat, George R.R. Martin pedig már belefogott a következő előzménysorozat írásába, amit a Targaryenek-ről fog szólni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás