promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Teljesen bezuhantak a mozis bevételek a koronavírus miatt
Borítókép:  CTMG
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyedül az Előre tudott 10 millió dolláron felül teljesíteni, de ő is csak félmillióval lépte túl.

A koronavírus mindent megbolygatott a világ körül, azonban továbbra is fontosak ezek az intézkedések, mivel meg kell fékezni a terjedést. Mindenki issza most már ennek a levét, köztük a filmipar is, aminek a szakértők 20 milliárd (!) dolláros bukást jósolnak. Nem is csoda, mivel premiereket kellett csúsztatni, forgatásokat kellett leállítani, gyakorlatilag áll a munka Hollywoodban, és azon kívül is. A helyzettől függ minden - lehet ez a 20 milliárd még egy elég optimista szám lesz a végén.

Eddig még be tudtak engedni korlátozott számban embereket a moziba, azonban a mai napon Orbán Viktor kormányfő bejelentette, hogy a moziknak és a szórakozóhelyeknek is zárva kell tartaniuk, az éttermek, bárok is csak délután 15 óráig lehetnek nyitva.

Amerika sincs jobb helyzetben: New York is elesett, ahol rengeteg mozi van, azonban a polgármester ott is meghozta a döntést, hogy ezeket innentől tilos látogatni. A tengerentúlon már most sem rózsás a helyzet, mivel egyedül az Előre hozott valamit a 10,5 millió dollárjával. A Pixar filmje világbevételben most lépte túl a 100 milliót. Iszonyat mázlija van, mivel még a mozikorlátozások előtt egy héttel be tudták mutatni.

Vin Diesel Bloodshotja gyönyörű reményekkel indult, azonban a koronavírus nagyon betett neki. 9,3 millió dollárt szedett össze a tengerentúlon, az összbevétele pedig 25,6 millió lett világszinten. Na most gondoljunk bele, milyen szépen tudott volna teljesíteni, ha nincsenek a korlátozások.

A képregényfilmet ráadásul a Még mindig hiszek című romantikus dráma is beelőzte, mivel az 9,5 millióval tudott nyitni. Természetesen ha nincs a nagy felfordulás, simán első lett volna a Bloodshot. Nem a roamntikus dráma ellen vagyok, hanem ez a piaci realitás. A Még mindig hiszeknek a magyar közönség szurkolhat, mert csak április 9-én mutatják be nálunk, addig hátha látogathatók lesznek a mozik.

A Vadászat is 5,3 millióval nyitott premieresként, de hát nincs miről beszélni, amikor minden alkotás 10 millió dollár alatti bevételeket produkált. Ha lesz is jövő héten amerikai mozis jelentés, siralmas lesz, fel lehet készülni. A Vadászat ráadásul el van átkozva, mivel egyszer a lövöldözések miatt csúszott a premierje, most meg a koronavírus tett be neki. 

Amerika top 10 (mozis bevételi lista) 2020 – 11. hét:

  1. Előre
  2. Még mindig hiszek
  3. Bloodshot
  4. A láthatatlan ember
  5. Vadászat
  6. Sonic, a sündisznó
  7. The Way Back
  8. A vadon hívó szava
  9. Emma
  10. Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás