Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Két fontos díjat is kapott a Valan – Az angyalok völgye

Két fontos díjat is kapott a Valan – Az angyalok völgye

Zene, Film & Kultúra

Két fontos díjat is kapott a Valan – Az angyalok völgye

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin - 2020.03.09. 20:20

Bagota Béla krimije két díjat is nyert a zsánerfilmek patinás nemzetközi filmfesztiválján Portóban.

Magyar sikerrel zárult a hétvégén a 40. Fantasporto nemzetközi filmfesztivál Portugáliában. Bagota Bélát a Valan – Az angyalok völgye című krimiért a legjobb rendező és a legjobb forgatókönyvíró díjával tüntette ki a portói filmfesztivál szakmai zsűrije.

Bagota Béla első mozifilmje feszült és szívszorító lélektani krimi, melynek fő helyszíne Valan, a hólepte erdélyi bányaváros.

(Bagota Béla rendező a 40. Fantasporto nemzetközi filmfesztiválon.)

Péter (Krisztik Csaba) nagyvárosi rendőrként emberkereskedők után nyomoz. Az életét annak szenteli, hogy eltűnt lányokat találjon meg. Minden megmentett lányban valahol a saját húgát látja, akinek évekkel ezelőtt nyoma veszett szülővárosukban, a romániai forradalom káoszában felbolydult Valanban. Péter egy telefonhívás miatt kénytelen visszatérni az erdélyi bányavárosba, amikor felmerül a gyanúja, hogy testvére holtteste került elő a hófödte fenyvesek között. A múltba vezető nyomozás útvesztőjében a férfinek nemcsak a várost fojtogató bűnözéssel kell megküzdenie, hanem a saját démonaival is.

(Bagota Béla rendező és Kántor László producer a 40. Fantasporto nemzetközi filmfesztiválon.)

Bagota Béla 2010-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, majd számos nagyszabású magyar- és nemzetközi produkcióban dolgozott. Első mozifilmje, a Valan – Az angyalok völgye a Mátrix Film produkciójában Kántor László producer vezetésével készült a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A Valan-t a hazai mozikban novemberben mutatta be a Mozinet, a nemzetközi premierje a 2019-es varsói filmfesztiválon volt.

A film a Legjobb operatőr kategóriában kapott nemrég Magyar Filmdíjat is.

Borítókép: IMDb