promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Netflixre érkezik a Charlie és a csokigyár új feldolgozása, már a rendező is megvan
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az új adaptáció mellé egy spin-off sorozat is készül.

Roald Dahl mesekönyvein generációk nőttek fel: Karcsi és a csokoládégyár, Matilda, Boszorkányok, Georgie és a csodaszérum. Csupán néhány példa a norvég származású író klasszikusai közül.

2018-ban érkezett a hír, hogy a Netflixhez kerültek Dahl műveinek jogai, amelyeket úgy kívánnak megfilmesíteni, hogy az ne csak a gyerekeknek, de az egész családnak kiváló szórakozást nyújtson.

Az előre bejelentett projektek közül elsőként a Karcsi és a csokoládégyárat láthatjuk új feldolgozásban. Bár ezt a gyerekmesét már többször is adaptálták, 1971-ben Mel Stuart rendezésében, és Gene Wilder főszereplésével, majd 2005-ben Tim Burton-el és Johnny Depp-el, a Netflix egy olyan animációs sorozatot ígér, amely hű marad az alapmű szellemiségéhez.

Az IndieWire legfrissebb információi szerint az új feldolgozást Taika Waititi hozhatja tető alá, aki egy spin-off sorozatot is szállít majd a streamingszolgáltatónak. Utóbbinak a középpontjában Willy Wonka csokoládégyárának lelkes munkásai, az umpa-lumpák állnak majd.

Taika Waititi legutóbb a Jojo nyuszi című háborús szatírát rendezte, amelynek forgatókönyvéért Oscar-díjat is kapott. Az ausztrál filmes jelenleg gőzerővel dolgozik a Thor 4. részén, és a híresztelések szerint egy Star Wars-filmet is kaphat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás