Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Jennifer Lopez Oscar-jelölést érdemelt volna?

Jennifer Lopez Oscar-jelölést érdemelt volna?

Zene, Film & Kultúra

Jennifer Lopez Oscar-jelölést érdemelt volna?

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 19:19

Főleg a sajtó hitette el vele, hogy megtörténhet a csoda A Wall Street pillangói miatt.

Jessica Pressler öt évvel ezelőtt a New York Magazine-ban jelentette meg a cikkét, aminek a középpontjában egy Rosie nevezetű táncosnő állt, aki a Hustlerben dolgozott. Ez New York egyik elit sztriptízbárja, ahol Wall Street-i hiénák szórták a pénzüket. Megunta, hogy a tengernyi profitnak csak a töredékét látja, így megszervezte a gazdag perverzek stílusos kifosztását.

A sztori jó volt, így lecsapott rá Lorene Scafaria rendezőnő. Miért volt mindenki szkeptikus? Először is Scafariának ez volt az első vérbeli krimije, mert eddig csak romantikus alkotásokat rendezett. A másik meg hát nagyon jól tudjuk, hogy Jennifer Lopez, aki sose tudta igazán meggyőzni se a kritikusokat, se a közönséget a színészi tehetségével.

A Wall Street pillangói végül nem csak anyagi siker lett, de Lopez alakítását is az egekig dicsérték. Mindenki az Oscar jelölést emlegette a nevével, de hát még Adam Sandlernek is nagyobb esélye volt erre a Netflixes Csiszolatlan gyémánttal, azonban még ő sem kapott helyet a legjobb öt között.  

Lopez amúgy örülhet, mert kapott Golden Globe-jelölést, Sandler még azt sem. A színésznő nagyon várta, hogy bekerülhet az Oscar legjobbjai közé, de csalódnia kellett.

„Nagyon sok munkánk volt ebben, így egy kicsit szomorú voltam. A sajtóban rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, többet, mint bármikor a karrierem során. Azt írták, hogy ha nem jelölnek Oscarra, akkor megőrültek. Aztán nem történt meg, szóval csalódnom kellett”

– nyilatkozta Lopez a Deadlinenak.

Az egészben benne lehetett az is, hogy egyetlen kiváló alakítás még kevés ahhoz, hogy az énekesnő lemossa magáról azt a rengeteg félresikerült szerepet. Szóval sem az Akadémia, sem a szavazók nem érezték úgy, hogy Lopeznek ott kellene csücsülnie az Oscar-gálán. Vajon tényleg hibáztak?

Borítókép: STXfilms