promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti mozipremierek: érkezik A láthatatlan ember, Hulk meg jogászkodik
Borítókép:  Focus Features
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Moziba kerül A Láthatatlan ember reboot, Mark Ruffalo pedig egy nagyvállalat ellen fordul, de akad még itt csemege bőven.

A láthatatlan ember – premier 2020. február 27.

Az 1933-ban megjelent klasszikus horror, A láthatatlan ember végre megkapja a 2020-as verzióját. A középpontban Elisabeth Moss lesz, akit senkinek sem kell bemutatni A szolgálólány meséjéből. A karakter gazdag tudós férje (Oliver Jackson-Cohen) öngyilkosságot követ el, de mint kiderül, csak látszólag, mivel láthatatlanul tér vissza, hogy a nejét az őrületbe kergesse.

A közönség csak félig örült az előzetesnek, mivel ki voltak akadva, hogy mindent elspoilerez. Azonban Leigh Whannel, aki az író, rendező, valamint executive producer szerepet is betölti anno a Twitteren próbált lenyugtatni mindenkit, hogy szándékosan mutatja meg ezeket a jeleneteket a trailer, és rengeteg meglepetés vár még ránk. Aki nem hisz az alkotónak, az dobja az előzetest, aki meg még ezután is bizonytalan, az olvassa el a kritikánkat.

Ne feledjétek az egyik top kommentet: „Innentől van kire fogni a fingást.”

Sötét vizeken – premier: 2020. február 27.

Hulk jogászkodik, de a poént félredobva, egy igazi komor dráma-thriller érkezik. Todd Haynes személyében jó helyre került a rendezés, a sztori pedig Nathaniel Rich a New York Times-ban megjelent cikke alapján íródott.

Ruffalo egy Robert Bilott nevű menő ügyvédet alakít, aki vegyipari vállalatokat véd. A főszereplő visszatér a kisvárosba a családjához, ahol megkeresi egy farmer, hogy megmutassa Robertnek: milyen furcsaságok is történnek ott. A tömeges állatpusztulásért, a vízszennyezésért és a helyiek életkörülményeinek romlásáért mi is lehetne felelős, mint egy nagyvállalat. Robertben beindul az erkölcsi dilemma, és végül már saját főnökei ellen fordul az igazságért, amit nem lesz könnyű bebizonyítani.

10 nap anyu nélkül – premier: 2020. február 27.

Anya, fáj a fejem, nem akarok suliba menni. Anya, nincs melegvíz! Anya, nem láttad az iPadem? Anya! Anya!!! Mi az??? Ja, semmi. Szóval ezt elég sok anyuka átéli a mindennapokban. Isabellenél akkor szakad el a cérna, amikor a férje benyögi a gyilkos mondatot:

„Könnyű neked, kiteszed a gyerekeket az iskolánál, és egész nap csak magaddal foglalkozhatsz.”

Jön a már jól bevált recept, francia vígjáték módra: anyuci lelép, apuci magára marad a három gyerekkel, és kezdődik az őrületek háza. Lehet tippelni, hogy a nagylánynak mikor jön meg az első menzesze.

A hegyek szigete – premier: 2020. február 27.

„Ha a Coen testvérek románok lennének, ők csinálták volna A hegyek szigetét”

– írta kritikájában a New York Times, és szerintem ennél nagyobb bók nem is nagyon kell. A kritikusok imádják Corneliu Porumboiu alkotást, aki nem alkalmazza a hollywoodi giccset, ráadásul olyan meglepetéseket tartogat számunkra, amit még biztosan egy krimiben sem láttunk.

Gilda mindent bevetve megkörnyékezi a korrupt rendőrt, Cristit, hogy segítsen férje, a Bukarestben letartóztatott üzletember, Zsolt megszöktetésében. Gildát nem kizárólag a szerelem hajtja: Zsolt ugyanis az egyetlen, aki tudja, hol van elrejtve egy korábbi balhé több milliós zsákmánya. A csapat bővül, akik senkiben, így egymásban sem bízhatnak, közben pedig az is nyilvánvaló, hogy lehallgatják őket. A modern technikai eszközöket hátrahagyva a Kanári-szigetekre utaznak, hogy a helyi ősi füttynyelvet elsajátítva üzenhessenek egymásnak a gondosan megtervezett akció során, remélhetőleg túljárva az őket üldöző felügyelőnő eszén. Fütyülős krimi a javából.

Zárójelentés – premier: 2020. február 27.

Megérkezett az Oscar-díjas (meg még rengeteg más díjas) Szabó István legújabb filmje, a Zárójelentés. Az alkotás amellett, hogy tükröt állít a mai magyar társadalomnak, egy végletekig lobbanékony dráma is.

A sztori szerint nyugdíjazzák a neves kardiológus professzort, Stephanus doktort. Hiába foglalja le magát a szórakozással, az orvoslás annyira az élete részévé vált, hogy kegyetlenül elkezd neki hiányozni az egész. Leutazva szülőfalujába megtudja, hogy több mint egy éve nincs háziorvosa a településnek. Úgy dönt, elvállalja a praxist, márcsak azért is, mert apja korábban hosszú évtizedeken át volt a falu megbecsült orvosa, akiről éppen akkor neveznek el egy falubeli utcát, amikor fia megkezdi a munkát. Persze azt hitte, nyugodt élet vár rá innentől, de pont, hogy nem…

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás