promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kivágtak egy nagyon „bizarr” jelenetet az élőszereplős Mulanból
Borítókép:  Disney
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagyon bizarr, persze...

A klasszikus rajzfilm 1998-ban látott napvilágot, és a Disney úgy döntött, hogy ennek is kell egy élőszereplős remake. Igazából az egész olyan kalandfilmnek néz ki, ami még azokat is meg tudja győzni, akiket alapból kiráz a hideg a stúdiótól. Az is meglepő, hogy PG-13-as korhatár-besorolást kapott, vagyis csak 13 éven felülieknek ajánlják. A legtöbb Disney film azért korhatár nélküli szokott lenni.

Komolyra vették a figurát, mert kikukázták belőle a dalokat, és Mushut, a sárkányt is, aki az eredeti rajzfilmben Mulan segítője volt. A készítők úgy érezték, hogy az élőszereplős akció-kalandban az ő jelenléte túl komolytalan lenne.

A teljes előzetes után szintén volt egy kis negatív zúgolódás a közönség részéről, de Az oroszlánkirálynál is volt, aztán csak hozott 1 milliárd 650 millió dollárt a konyhára. Mondjuk az egy CGI borzalom volt, míg a Mulan a nagyon finnyás kritikusok körében is jól sülhet el.

Amíg Olaszországban pánik van, Kínában kezd visszatérni az élet a koronavírus után, és a Mulannak is megtartották a tesztvetítését. Nálunk is közeledik a premier, ami március 26-ára van kiírva. A Disneynek iszonyatosan kell a kínai közönség, mivel 200 millió dollárt sóztak el a filmre. Persze nélkülük is meglenne a bevétel, de hát szeretnék, ha a Mulan is belépne a milliárdosok klubjába.

A kíniak imádnak cenzúrázni. A kedvencem az volt, amikor a Bohém Rapszódiát úgy vágták meg, hogy Freddie Mercury ne legyen meleg.

Na most a Mulannal az volt a bajuk, hogy elcsattan egy csók Mulan (Liu Yifei), és szerelme, Chen Honghui (Yoson An) között. A rendező Niki Caro azt nyilatkozta, hogy a kínai emberek nem érezték ezt helyesnek. Hozzáteszem, hogy heteroszexuális csók volt. Hihetetlen, hogy mennyire prűdek tudnak lenni.

A jelenetet végül a világ többi részén is kukázták, szóval aki utálja a csókolózást a filmekben, annak a Mulan főnyeremény lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás