promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Donald Trump nekiment az Élősködőknek, de a forgalmazó reakciója mindent vitt
Borítókép:  The Guardian
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az amerikai elnök úgy ócsárolta a filmet, hogy nem is látta.

Bong Joon-ho Élősködők című filmjét jelenleg is számos hazai mozi vetíti, és amióta Oscar-díjat kapott, csakúgy, mint tavaly a Zöld könyv esetében, nagyon sokan ülnek be rá. Fel is került a 7. heti top 10-es listára.

Óriási fordulat volt az Oscar-gálán, mikor a Legjobb nemzetközi film és a Legjobb eredeti forgatókönyv kategóriákban való diadalmaskodás után a Legjobb rendezőnek és a Legjobb filmnek járó aranyszobrot is a dél-koreai film kapta meg; ez azért is nagy szó, mert az Oscar történetében még sosem volt arra példa, hogy egy nem angol nyelvű alkotás kapta meg a gála legfontosabb díját.

Természetesen nem tetszhet mindenkinek, többen éles szavakkal kritizálják mind a filmet, mind az Amerikai Filmakadémia döntését, köztük Donald Trump is. Az amerikai elnök nemrég Colorado Springs-ben tartott beszédet, amiben kitért az Élősködőkre és az idei Oscar-gálára:

„Nagyon rossz volt idén az Oscar-gála. Látták? A győztes egy dél-koreai film lett, hogy a francba lehet ez?!  Elég sok bajunk van Dél-Koreával a kereskedelem miatt, erre nekik adják a legjobb filmnek járó díjat. Jó volt egyáltalán? Én nem tudom. Én valami olyasmit keresek... olyasmire vágyom... mint mondjuk az Elfújta a szél. Lehetne, hogy visszakapjuk? Alkony sugárút? Annyi jó film, és a nyertes egy dél-koreai! Történt már ilyen korábban?”

Az elnök beszédéből látszik, hogy nem látta az Élősködőket, és biztos nem is áll szándékában. Ezzel tisztában van a filmet forgalmazó NEON is, aki zseniálisan reagált Trump szavaira. Szerintük teljesen érthető, hogy az amerikai elnök miért nem hajlandó megnézni a 4 Oscar-díjas, feliratos alkotást:

„Nem tud olvasni.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás