promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi lett volna akkor, ha a Mátrixban Neo a kék pirulát veszi be? – videó
Borítókép:  Warner Bros.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hát, akkor a Mátrix egy elég unalmas film lenne.

Rengetegen filozofálgattak azon, hogy mi lett volna, ha Neo, alias a Kiválasztott a piros helyett a kék pirulát választja. Szerintem mindenki emlékszik a film egyik ikonikus jelenetére, amikor Morpheus erről beszél neki:

„Sajnos, nem lehet elmondani valójában mi a Mátrix. Látnod kell a saját szemeddel. Ez az utolsó esélyed. Aztán már nem fordulhatsz vissza. Ha a kéket veszed be a játéknak vége, felébredsz az ágyadban, azt hiszel amit hinni akarsz. De ha a pirosat, maradsz Csodaországban, és én megmutatom neked, milyen mély a nyúl ürege”

– mondja Morpheus az alkotásban. Ezt a monológot a rajongók valószínűleg már kívülről fújják.  

Persze Neo nem valami partydrogot vesz be, bár annak is tűnhet. Gondoljatok bele, hogy Mr. Anderson felébred Smith ügynök legyőzése után az ágyában, és rájön, hogy csak képzelte az egészet:

„Hű, micsoda cucc volt ez! Ilyet még szerzek a kedvenc díleremtől, Morpheustól.”

Persze erről nincs szó, arról már sokkal inkább, hogy ha Neo valóban a kék pirulát választja, akkor ott gyakorlatilag vége lenne a filmnek. A Ctrl Shift Face azonban megmutatja nekünk, hogy korántsem. Az ő verziójukban Mr. Andersont nem nagyon érdekli a piros pirula, és milyen mély az az üreg, inkább rárabol a kékre.

Az alkotók a Hivatali patkányok című másik ikonikus filmet választották ki a kék pirulához, szóval Keanu Reeves lesz Roy Livingston, aki visszacsöppen a baromi unalmas irodai hétköznapokba. Az állandóan kötekedő főnök természetesen ügynökként van ábrázolva, de hát nem lehet elpáholni, mivel Mr. Anderson sosem tanult meg kung-fuzni.

A videó azért is aktuális, mert San Franciscóban elkezdték forgatni a Mátrix 4-et, amiből folyamatosan érkeznek  a rajongói képek, és videók.

A vicc pedig ne feledjétek örök:

– Ha a kéket veszed be a játéknak vége.
– És ha a pirosat?
– Az epres.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás