promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Könnyfakasztó képsorok: így emlékeztek Kobe Bryant-re a Grammy-díjátadón – videó
Borítókép:  KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kobe Bryant halálhíre beárnyékolta az egész Grammy-gálát.

Az egész világot megrendítette a kétszeres olimpiai bajnok kosárlabdázó, Kobe Bryant halála. A Los Angeles Lakers és az NBA legendája egy helikopter-balesetben vesztette életét, néhány órával később pedig kiderült, hogy a sportoló 13 éves lánya, Gianna Maria is a halottak között van.

A világsztárok egymás után búcsúztak Bryant-től a közösségi oldalaikon, és a Los Angeles-i Staples Center-ben megrendezett Grammy-gála is a megemlékezés jegyében telt. Alicia Keys, az est házigazdája a Boyz II Men „It's So Hard to Say Goodbye To Yesterday” című slágerét énekelte el az elhunyt Bryant tiszteletére, amivel könnyeket csalt a jelenlévők szemébe:

„Los Angeles, Amerika és az egész világ elveszített egy hőst. Soha nem gondoltuk volna, hogy valaha is így kell elkezdenünk egy ehhez hasonló díjátadót.”

A 62. Grammy-n összesen 84 díjat osztottak ki, ebből csupán tízet a gálán, mivel a többit már előre odaítélték a győzteseknek. Az év dala díjat a 18 éves Billie Eilish énekes kapta a Bad Guy című számért. Az énekesnő emellett a When We All Fall Asleep, Where Do We Go? című lemezéért is Grammy-t kapott.

Lizzo, a rythm and blues műfaj énekesnője az öt jelöléséből hármat is díjra váltott, köztük a legjobb városi kortárs lemezért (Cuz I Love You), és a legjobb egyéni pop előadásért járót.

A countrymuzsika-rapper Lil Nas X Billy és Ray Cyrus countryénekes nyerte a legjobb zenei videóért, az Old Town Road címűért járó díjat. A néhai Nipsey Hussle posztumusz Grammy-t kapott, mint legjobb rapper.

Beyoncé is egy újabb díjjal gazdagodott, így már összesen 24 Grammy-je van neki, Lady Gaga pedig két szobrot vehetett át.

[[g]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás