Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A színész, akit az Alien, a Predator, és a Terminátor is megölt

A színész, akit az Alien, a Predator, és a Terminátor is megölt

Zene, Film & Kultúra

A színész, akit az Alien, a Predator, és a Terminátor is megölt

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 18:18

Sokan nem tudják, hogy Bill Paxton ezzel mesterhármast ért el a sci-fi horror műfajban.

Bill Paxton sajnos már nincsen köztünk: a színész 2017. február 25-én hunyt el 61 éves korában, miután egy szívműtét után agyvérzést kapott. Paxton legnagyobb szerepe az HBO-s Hármastársak című szériában volt, amiért három Golden Globe-díj jelölést is be tudott gyűjteni a legjobb férfi főszereplő (dráma tévésorozat) kategóriában.

A többség azonban a mellékszerepei miatt imádja, főleg az Alien második felvonásában, amiben William Hudson közlegényt alakította. Ezért kapott is egy Szaturnusz-díjat mellékszereplőként, de hát tudjuk, hogy meg is érdemelte.

Előtte nem csak a Xenomorphokkal gyűlt meg a baja, hanem Arnold Schwarzenegger Terminátora is a másvilágra küldte szegényt, ahol punkként köt bele a masinába, majd az 1990-es Ragadozó 2-ben is hősi halált kell halnia. Őszintén szólva utóbbira én már nem is emlékeztem.

Azonban emeljük meg a kalapunkat előtte, mivel ez tényleg kultikus mesterhármas. Lehet már erre sem emlékeznek sokan, de Paxton mind a három halál jelenetben káromkodik is egy jót.

Borítókép: Twentieth Century Fox