promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiskorában dadogott, ma már Golden Globe-díjas színésznő
Borítókép:  Daily Star
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Emily Blunt már gyerekkorában eldöntötte, hogy színésznő szeretne lenni.

Mindenki úgy tudja, hogy Emily Blunt Az ördög Pradát visel című filmmel robbant be a köztudatba, ahol a rettenetes magazinfőszerkesztőt alakító Meryl Streep asszisztensét alakította, a színésznő azonban másként emlékszik a küzdelmes kezdetekre.

Állítja, első jelentős alakítását a 2004-es Szerelmem nyara című angol drámában nyújtotta, amely egy különös leszbikus kapcsolatot ábrázol. Blunt jól emlékezhet, hiszen a film számos jelentős díjat nyert, többek között a brit Oscarnak is becézett BAFTA-t. A pályakezdő színésznőt nem készítették fel a szerepre, mindent menet közben tanult meg, de az eredmény így is pazar lett.

Blunt-ról kislány korában senki meg nem mondta volna, hogy egyszer ünnepelt színésznő lesz, mert félős volt és rettentően dadogott. Kitartásának és tanárai lelkes munkájának köszönhetően azonban sikerült leküzdenie dadogását, és menet közben rájött, hogy mindenképpen színésznő szeretne lenne.

Blunt-ot eddig hatszor jelölték Golden Globe-díjra, amiből egyet meg is kapott a 2005-ös Gideon lányában nyújtott alakításáért.

Férjével, John Krasinski-vel már 9 éve házasok, és bár Hollywood-ban azt mondják, nem tesz jót egy párkapcsolatnak, ha mindkét tagja ugyanabban a filmben szerepel, Krasinski azt mondja, hogy a közös munka az, ami csak tovább erősíti a köteléküket.

Blunt ismertebb filmjei közé tartozik a már említett Az ördög Pradát visel, Az ifjú Viktória királynő, a Looper – A jövő gyilkosa, a Vadregény, A lány a vonaton, a Hang nélkül, a Mary Poppins visszatér, és A holnap határa.

Hamarosan a Hang nélkül 2-ben láthatjuk Blunt-ot, amelyben a vak, de mindent halló szörnyek elől menekül immár egy csecsemővel gyarapodott családjával. A nemrég netre kikerült előzetesből kiderül, hogy a folytatásban bepillantást nyerhetünk a történet előzményeibe: felidézik az idegen lények inváziójának kezdetét, de pozitív fejlemény, hogy hőseink később olyan túlélőkkel találkoznak, akik új ellenállási stratégiákkal ismertetik meg őket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás