promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem kapott Golden Globe-díjat, mégis minden idők legsikeresebb animációs filmje lett a Jégvarázs 2
Borítókép:  MovieWeb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Saját elődjét taszította le a ranglista csúcsáról a Golden Globe-jelölt Jégvarázs 2.

A Jégvarázs 2. volt az a film, ami meggyőzött arról, hogy meg kell néznem az első részét. Méltó folytatása az eredetinek, és ez nem csak az anyagi bevételeken látszik meg. A Disney alkotása két Golden Globe-jelölést is kapott, azonban sem a Legjobb animációs film-, sem a Legjobb betétdal-díját nem kapta meg.

Mégsem mondhatja a Disney, hogy csalódást okozott volna a Jégvarázs 2., ugyanis a hétvégén átlépte az 1,325 milliárd dolláros bevételt, ami azt jelenti, hogy saját elődjét taszította le a ranglista csúcsáról,

ezzel pedig minden idők legsikeresebb animációs filmje lett.

Bár lehetne arról vitázni, hogy Jon Favreau Az Oroszlánkirály című filmje is animációs film-e, mivel a rendező maga mondta egy korábbi nyilatkozatában, hogy szerinte se nem animációs, se nem élőszereplős film, így nem veszem számításba. Hozzáteszem, a legtöbb bevételt produkáló Disney-remake címet Az Oroszlánkirály viseli, globális szinten több mint 1,657 milliárd dollárt hozott a konyhára. Nem hiszem, hogy ezt egyhamar elvenné tőle bármelyik jövőbeni élőszereplős remake.

Visszatérve a Jégvarázsra, várható volt, hogy ha nem is lépi túl az első rész bevételi szintjét, nagyon meg fogja közelíteni azt. Végül több mint 40 millióval lehagyta. Ehhez hasonló, ám „kisebb mértékű” kontrát legutóbb a Toy Story-nál láthattunk, a tavaly debütált 4. epizód kevesebb, mint 6 millió dollárral utasította maga mögé a 2010-es 3. részt.

Hogy a Jégvarázsnak lesz-e még folytatása, azt egyelőre nem tudni, de a Disney-ből kiindulva számíthatunk rá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás