promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szerintetek is két részre kellett volna osztani a Skywalker korát?
Borítókép:  Lucasfilm
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kilencedik Star Wars írója úgy látja, hogy jobb lett volna, ha két részre osztották volna fel az alkotást.

Vegyes érzelmek vannak a kritikusokban, és a rajongókban is a Skywalker korával kapcsolatban. Amikor az alkotás hibáit említik, akkor a legtöbbször előkerül az is, hogy a kilencedik rész nagyon kapkod.

Az utolsó Jedik kicsit el volt nyújtva. Rian Johnson nem akarta rövidebbre vágni az alkotást, J.J. Abrams azonban nem szeret tökölni, Az ébredő erő például 2 óra 18 perces volt. Maga a rendező döntött úgy, hogy tartja magát a megszokottakhoz, és a Skywalker kora is 2 óra 21 percre lett tervezve.

Abrams mellett Chris Terrio volt a társforgatókönyvíró, aki szerint egyáltalán nem a kimaradt jelenetek miatt volt gond, hanem azzal, hogy ezt a sztorit eleve két részben kellett volna elmesélni.

Az Awards Daily kérdezett rá az írónál, hogy volt-e tervben az, hogy két részben mutatják be a Skywalker saga zárását:

„Bárcsak így történhetett volna. Nagyon pörög az egész film, és íróként azt is szem előtt tartottam, hogy néha legyenek benne lélegzetvételnyi szünetek. Nagy álmom lett volna, hogy ezt az egészet két részben mutassuk be. Temérdeknyi háttértörténetet dobtunk félre, örökkön-örökké tudtuk volna építgetni ezeket a karaktereket.”

Terrio elmondta azt is, hogy George Lucasnak ez kikötése volt, hogy ne húzzák tovább a történetet, és a kilencediknél le kell állni. Persze Lucas eleve sok mindent másképp csinált volna.

Mit gondoltok? Örültetek volna, ha két részben tesznek pontot a Skywalker sztori végére? Érdekes kérdés, hogy az segített-e volna egy jobb lezárást eredményezni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás