Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tényleg ez a top 10 film, amit mindenképpen látnod kell?

Tényleg ez a top 10 film, amit mindenképpen látnod kell?

Zene, Film & Kultúra

Tényleg ez a top 10 film, amit mindenképpen látnod kell?

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 13:13

Furcsa listát rakott össze a WatchMojo, ami valóban érdekes, de ilyenből tényleg képtelenség top 10-et készíteni.

Rengeteg filmes listát lehet boncolgatni: nézhetjük az IMDb top 250-et, ami a közönség kedvenc filmjeit tartalmazza, azonban lehet csak a pénzre is menni, amire ott van a világ legtöbb bevételét hozó filmek listája. Erről pont tavaly taszította le a Bosszúállók: Végjáték az aranyérmes helyről az Avatart.

A legnagyobb szakmai gyűjtemény persze az „1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz” nevezetű könyv, aminél gyakorlatilag lehetetlen jobbat találni. Ez persze az alkotásokat a megjelenésük sorrendjében mutatja, szóval nem akar toplistát felállítani. Ezer filmből valljuk be elég nehéz is lenne.

Egy top 10-et könnyű összerakni, főleg annak, aki rengeteg alkotást látott, de hát az a lista teljes mértékben szubjektív lesz. Képtelenség ebből ésszerű top 10-et készíteni, de a WatchMojo megpróbálta. Olyan filmek kerültek bele, amik klasszikusok, újítóak, vagy valami miatt szimplán csak érdekesek.

Egy abszurd lista következik, aminek a résztvevőibe senki sem fog belekötni, de az biztos, hogy mindenki másképp állítaná össze.

Borítókép: Castle Rock Entertainment