promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szuperhősmozi lett az évtized filmje, Scorsese éppen csak alul maradt
Borítókép:  LADbible
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az évtized filmje olyan alkotásokat utasított maga mögé, mint az Eredet vagy A Wall Street farkasa.

A LADbible egy négynapos szavazást hozott létre, amin az évtized legjobb filmjére lehetett voksolni. A négy döntős a Toy Story 3., Martin Scorsese A Wall Street farkasa, és Christopher Nolan két filmje, az Eredet és A sötét lovag – Felemelkedés volt.

A 2012-es Nolan-féle Batman-trilógia befejező része végül éppenhogy győzelmet aratott vetélytársai felett:

a szavazók 38 százaléka erre a filmre voksolt, míg A Wall Street farkasa mindössze 1 százalékkal, de a dobogó második fokára került fel. A harmadik helyen Nolan Eredet című filmje, míg a negyediken a Toy Story 3. végzett.

Bizonyos szempontból nem lep meg, hogy melyik film lett a győztes, a rajongók többsége a mai napig Christopher Nolan alkotásait tartják a legjobb Batman-filmeknek, és Christian Bale-t az eddigi legjobb Denevérembernek.

Érdekes, hogy éppen A sötét lovag egyik színésze gondolja másképp: a Sal Maroni-t alakító Eric Roberts TooFab-nak említette, hogy szerinte Michael Keaton volt a legjobb Batman, legjobb ellenfelének pedig a Jack Nicholson-féle Jokert nevezte meg.

Keaton 1989-ben játszotta először a gothami hőst Tim Burton Batmanjében, majd az 1992-es Batman visszatérben újra. Utána Val Kilmer, George Clooney, Christian Bale, és Ben Affleck bújt a jelmezbe, ha csak a mozifilmeket számoljuk.

Hamarosan Robert Pattinson-t láthatjuk Batmanként Matt Reeves filmjében, utána mindenki eldöntheti magában, hogy az ő verziója hol helyezkedik el a toplistán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás