promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Önmagához képest rosszul nyitott a Star Wars: Skywalker kora
Borítókép:  Lucasfilm
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A friss trilógia leggyengébb nyitányát produkálta a Skywalker kora, de hát a Macskák az igazi vesztes.

A Star Wars franchise gyakorlatilag saját magával versenyzett decemberben, ami úgy főleg egy nehéz hónap, ha karácsony közeli a premier. A dobogósok így jönnek sorban: Az ébredő Erő 245 millióval, Az utolsó Jedik 220 millióval, és végül bedöcög a Skywalker kora 175,5 milliós nyitánnyal. Ez bizony csak önmagához képest számít rossznak, de hát mindenki jobbat várt.

Úgy néz ki, hogy a vegyes érzelmű kritikák nem segítettek több pénzt termelni a hétvégén. Persze lesz ez még jobb, mert ebben főleg a nagyon masszív fanok vannak benne, akik ki akarják beszélni a filmet, plusz nem akarnak spoilerekbe belefutni.

Akármennyire húzzák egyesek a szájukat, mégis a Skywalker-saga lezárásáról van szó, ami azért valamilyen formában filmtörténelmi pillanat is egyben. Végső bevételt nem merek tippelni, de maradjunk annyiban, hogy jelenleg 373 millió dollárnál tart az alkotás világszinten. Karácsonykor be kell erősítenie.

Második helyen landolt a Jumanji: A következő szint, bronzérmes lett Jégvarázs 2, majd csak ezután jön a premieres Macskák, ami óriásit bukott: 6,5 millióval tudott csak nyitni. A The Guardian is megerősítette anno, hogy a Macskák költségvetése csaknem 300 (!) millió dollár.

Az meg az év legnagyobb ostobasága volt, hogy egy ilyen blockbustert a Skywalker korával egy időben küldenek moziba. Nálunk legalább eltolták a premiert december 26-ára, de ez így is kockázatos lesz. Könyvelhetjük-e neki a bukást? Hát, szerintem igen.

A top 10 további versenyzői így jönnek sorban: Tőrbe ejtve, Botrány, Richard Jewell balladája, Queen and Slim, Fekete karácsony, Az aszfalt királyai.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás