promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elárverezik Amy Winehouse holmijait, de előtte kiállítják őket
Borítókép:  BEN STANSALL / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még azelőtt, hogy Amy Winehouse hagyatékát elárvereznék, a rajongók sosem látott videófelvételeit, és fellépőruháit is megtekinthetik.

Először rendeznek kiállítást Amy Winehouse személyes tárgyaiból. A fiatalon elhunyt énekesnő hagyatékából származó több száz ruhadarabot, ékszert, cipőt és más tárgyakat ezt követően jótékony célból értékesíti a Julien’s Auctions 2021 novemberében.

A tárgyak között megtalálhatóak korábban nem látott, kézzel írott dalszövegek, házivideók, naplóbejegyzések is. A Beyond Black – The Style of Amy Winehouse (A feketén túl – Amy Winehouse stílusa) című kiállítás január 17-től április 13-ig lesz látható a Los Angeles-i Grammy Múzeumban, majd Santiago de Chilében, Londonban és Írországban is.

Látható lesz számos kosztüm, ruha és táska, amelyet az ikonikus popdíva fellépései alkalmával viselt, de egyénileg készült, ám soha nem hordott darabok is, melyeket Naomi Parry stylist az énekesnő halála miatt törölt 2011-es nyári fesztiválturnéra tervezett.

„Egyértelmű elképzelése volt arról, hogy ki ő és mit akar megmutatni a világnak. Amyvel dolgozni karrierem egyik legélvezetesebb és legkreatívabb ideje volt. Alig várom, hogy a világ is láthassa, hogy miket terveztünk a végül meg nem valósult 2011-es nyári turnéra”

mondta el Parry.

Egy selyem miniruha értékét, melyet Winehouse utolsó turnéján, 2011 nyarán Belgrádban viselt, 15-20 ezer dollárra becsülik. Ugyanennyit érhet egy szívalakú piros dijáznertáska, mellyel a 2007-es BRIT Awards díjátadón jelent meg. A kiállítás látogatói megtekinthetik Winehouse több olyan ruháját, melyet a Dolge & Gabbana divatház tervezett számára.

Winehouse 2011-ben, 27 évesen halt meg alkoholmérgezés következtében. Az árverés bevételét az Amy Winehouse Alapítvány kapja, mely a fiatalkorúak alkohol- és drogfogyasztása ellen veszi fel a harcot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás