promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
George Lucas letojta a Skywalker kora premierjét
Borítókép:  Gustavo Caballero / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Star Wars eredeti alkotóját persze meghívták a bemutatóra, de nem ment el.

George Lucas kétségtelenül a Star Wars franchise atyaúristene. Sok rajongó véli úgy, hogy amióta ő nincs a filmek közelében, azóta borult minden. A Skywalker kora előtt a kollégám csinált is egy top 10-et, amiben jócskán a Lucas-félre alkotások vannak elől. Azért is teszem hozzá, hogy szubjektív, mert ahány ember, annyi féle top 10-et alakítana ki.

A rajongók még úgy is imádják, hogy Lucas olykor szándékosan szívatja őket. Anno például kijelentette, hogy a kedvenc karaktere a Star Wars-ből bizony Jar-Jar Binks, akit mindenki gyűlöl. Szerencsétlen Ahmed Bestet, a karakter megformálóját majdnem öngyilkosságba is hajszolták a fanok, ami miatt ennyi utálatot vetítettek ki felé.

Az író-rendező 2012-ig volt felelős a történetvezetésért, meg hát mindenért szinte, ami Star Wars, amíg meg nem jelent a Disney, és bekebelezte az egész mindenséget. Lucas egyértelműen csalódott volt, mert kijelölt egy utat a franchise-nak, de a Disney ezt nem követte.

A cégnek az számít, hogy megtartsák a rajongókat, és nosztalgiarohamokat csináljanak. Remélhetőleg egyszer kiderül majd Lucas sztorija, és hogy milyen újdonságokat akart hozni a sagába. Rengeteg kritika ír arról, hogy a Skywalker kora bár nem rossz, de semmit nem akar kockáztatni, csak hozza a régi formulát.

Közben nézegethetjük a képeket a kilencedik Star Wars film premierjéről, de George Lucast nem fogjuk látni. Egyértelmű, hogy az alkotó szándékosan nem ment el, ezzel is kifejezve tiltakozását a gyenge trilógia kapcsán. Azt persze tegyük zárójelbe, hogy gyenge, mivel nagyon sokan imádják.

[[ga]]

Bob Iger, a Disney vezetője sokszor felhozza, hogy Lucas azt hitte, az ő tervei alapján készülnek el a folytatások, de a cég sosem ígért neki ilyet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás