promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nincs még kizárva, hogy korhatáros lesz a Venom 2
Borítókép:  Sony
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A készítők természetesen a Joker sikere miatt gondolkodtak el ezen.

Benne volt a levegőben, hogy Todd Phillips és Joaquin Phoenix kasszasikere nyithatja meg a kaput a korhatáros képregényfilmeknek. Azt persze elfelejtik, hogy a Joker nem hiába lett közepes költségvetésű: a történet és a mondanivaló volt a főszerepben, na meg Joker lélektana, amit iszonyatosan jól sikerült vászonra vinni.

Nem hiába lépte át R-besorolású alkotásként az egymilliárd dolláros bevételt. Egyszer lehet belőle folytatás, de csak is akkor, ha Phillips és Phoenix úgy látják, hogy a mondanivaló szempontjából van értelme.

A Deadpool vagy a Logan – Farkas költségvetését is meghúzták, mindkettő R-besorolású, és mindkettő jól teljesített, de mégis kicsit más világ a Joker. Ettől függetlenül ez mind pozitív példa arra, hogy igény van a korhatáros képregényfilmekre. Ezért is készülhetne el a Spawn, amibe már horror elemeket is vinne bele Todd McFarlane.

Amióta kijött a Joker, csörög a telefonja, hogy ezt a mozit bizony meg kell csinálni. Természetesen eddig nem érdekelt senkit szerencsétlen készítő, és közösségi finanszírozásból akarta összehozni az alkotást.

Innentől a Venom második részénél is gondolkodnak, hogy kicsit lehetne sötétebb a folytatás, akár még korhatáros is. Mivel a forgatás már zakatol, így ideje lesz eldönteni, mivel akkor merészebb jeleneteket is lehetne rögzíteni. Matt Tolmach producer a CinemaBlendnek azt nyilatkozta, hogy jelenleg még gondolkodnak a dolgon, de azért nem ezen zakatolnak egész nap:

„Mivel látjuk, hogy az R-besorolás működik, így ezen is el kell gondolkodni. Persze a mi filmünk korhatár nélkül is jól teljesített. A franchise olyan, amilyen, nem hiszem, hogy most mindenki azt akarja mondani, hogy: »Héj, végre megcsinálták!«. Így is működni fog a film, szóval jelenleg nem azon szorongunk, hogy mi legyen a korhatár besorolással. A Joker bebizonyította, hogy ezek a filmek is sikeresek lehetnek. Sokáig nem ez volt a felfogás. A Deadpool és a Logan – Farkas is megküzdött az R-besorolásért, mert ez bizony tiltott terepnek számított.”

Lehet a készítők még nyitottak is lennének az R-besorolás felé, azonban a Sony szerintem már nem. Szóval nekem az a véleményem, hogy beszélgetnek erről, de a Venom 2 biztosan nem lesz korhatáros, mert a stúdió nem fogja engedni. Plusz már az első filmnek is sötétebbnek és R-besorolásúnak kellett volna lennie akkor. Megvan az irány, és pár plusz morbidabb jelenetért nem fognak kockázatni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás