promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Joker mentheti meg a Spawn filmet
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Todd Phillips és Joaquin Phoenix kasszasikere nyithatja meg a kaput a korhatáros képregényfilmeknek.

A Joker őrületes siker lett, és nem csak az év egyik legjobb filmjét, de talán az év képregényfilmjét láttuk. A nézők már ki voltak erre éhezve a sok gyerekbarát mozi után. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a Joker a legtöbbet hozó R-besorolású film lett, és hol van még a vége? Nagyon úgy néz ki, hogy az alkotás át fogja lépni az egymilliárdos bevételt.

 

Amíg Joker szárnyalt, addig Todd McFarlane meghasalt a korhatáros Spawn filmmel. Ez sem tipikus látványfilm lenne, hanem a horrorisztikus világra alapozna. Az alkotó McFarlane elmondta azt is, hogy John Carpenter vagy Hitchcock gondolkodásmódját akarja követni.

A forgatókönyv megvolt, Jamie Foxx is bevállalta Spawn szerepét, azonban senki se akarta finanszírozni az elkészítését. Az alkotó végső elkeseredésében már abba is belement, hogy valahogy a közönségtől szerzi meg a pénzt egy Kickstarter-projektet indítva. McFarlane el is mondta anno az indokot:

„Összesen 20 millió dollárra van szükség a film elkészítéséhez, de nekem nincs ennyi zsebben. Tudjuk, ha valakitől pénzt kérsz, onnantól már beleszólása lesz a filmbe. Én kisebb költségvetésű, R-besorolású alkotást szeretnék, de a producerek a nagy, PG-13-as filmeket részesítik előnyben.”

Na igen, azonban a Joker után megváltozott Hollywood hozzáállása, és többen is megkeresték az alkotót a tervezett R-besorolású reboot kapcsán. Most gyakorlatilag állandóan csörög McFarlane telefonja, szóval valószínűleg össze fog jönni a projekt.

Sajnálom a rendezőt, mert szegény két éve tényleg erről papolt mindenkinek, hogy a sötét képregényfilmek működhetnek, és akkor is lehetnek sikeresek, ha a felnőtt nézőket célozzák meg.

A Joker hatalmas lavinát indíthat el, és mondanom sem kell, hogy várjuk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás