Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Győzött a „forradalom”, újratervezték a Macskák szereplőit

Győzött a „forradalom”, újratervezték a Macskák szereplőit

Zene, Film & Kultúra

Győzött a „forradalom”, újratervezték a Macskák szereplőit

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 19:49

Sonic után a Macskák szereplőgárdáját is újradizájnolták, mert túl sokan tiltakoztak az első előzetesben látottak miatt.

A Sonic, a sündisznó bemutatása azért került több hónappal későbbre, mert a rajongók tiltakoztak a címszereplő külseje miatt: a rendkívül népszerű videójátékos rágcsáló nem úgy festett az első előzetesben, ahogyan a játékosok megszokták. A sünit fáradságos, öt hónapig tartó munkával újratervezték, így most már szakasztott olyan, mint a játékban, a fogától a zoknijáig bezárólag. A rajongók elégedettek.

 

Most kiderült, hasonló újratervezésen esett át a Macskák szereplőgárdája is, miután az első előzetes óriási felzúdulást keltett. Az élőszínészes filmmusical szereplőit ugyanis számítógéppel macskaszerűvé alakították, ami nagyon sokaknál kiverte a biztosítékot. Így aztán a macskákat is újra kellett dizájnolni, mint a sünit.

„Magam is meglepődtem, hogy a reakció milyen gyors és heves volt. Márciusban fejeztük be a forgatást, és a számítógépes animációnk még korai stádiumban volt, amikor kijött az első előzetes. Azóta sokat fejlődtünk. Nem voltam felkészülve arra, hogy ennyire viharos visszajelzéseket kapunk. Eléggé szórakoztatónak találtam. A Macskák filmváltozata volt az első számú téma az interneten, legalábbis pár óra erejéig”

– nyilatkozta Tom Hooper az Empire magazinnak.

Az Andrew Lloyd Webber musicaljéből készített film hatalmas sztárparádét vonultat fel Taylor Swifttel, Judi Dench-csel és Ian McKallennel az élen, új dal is született a produkció tiszteletére Webber és Swift tollából.

 

A Macskák című musical 1981-ben debütált Londonban, 21 évig folyamatosan műsoron volt, számos díjat nyert. A New York-i Broadway-n 1983-ban mutatták be, 18 évig ment, ezalatt hét Tonyt kapott. A darabot világszerte 81 millióan látták több mint 50 országban, 19 nyelven, ezzel a világ legnépszerűbb musicalje lett.

Borítókép: IMDb