promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nincs meglepetés: a Jégvarázs 2 uralkodott a mozikban
Borítókép:  Disney
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Disney friss animációja Amerikában és a világ többi részén is őrületesen jól muzsikált.

Akinél van kisgyerek a családban, az jól tudja, hogy nem is kell nagyon hype a Jégvarázs franchisenak, mert már az óvodákban futótűzként terjedt a hír, hogy érkezik a második rész. Nálunk is biztosan első lesz, az meg majd később kiderül, hogy mennyivel. A Jégvarázs hatalmas ütőkártya az animációs filmek között, és ahogy a kritikusunk is említi, nem dobbantott akkorát, mint az első rész, de hozza azért a szintet.

 

A Disney-t persze már kevésbé érdeklik a kritikák, sokkal inkább a pénz, abból meg jól állnak. A Jégvarázs második felvonása 127 millióval tudott nyitni Amerikában, ezzel pedig jócskán maga mögé utasított mindenkit. Az összbevétel is 350 millió dollár az első hétvégén, szóval erre sem lehet panasz. A film büdzséje még nem nyilvános, de ezzel már biztosan most megtérült a gyártás, és csak menetelni kell a profit felé.

Az aszfalt királyai lett az ezüstérmes 16 millió dollárral. A Ford és Ferrari csatát továbbra is imádja a közönség, amit a 158 milliós világbevétel jól tükröz. Sikerült azt a szintet hozni, mint amit a Hajsza a győzelemért felállított anno.

 

Premieres volt Tom Hanks legújabb filmje, az A Beautiful Day in the Neighborhood. Itt a színész a népszerű amerikai televíziós műsorvezető, Fred Rogers bőrébe bújik bele. A történet valós eseményeket dolgoz fel, és Rogers elragadó személyét mutatja be, aki egy cikk miatt találkozik Tom Junod újságíróval. Egy csodás utazás ez Mister Rogers' Neighborhood című gyerekműsor világába.

Az alkotás 13,5 millióval nyitott, de nem a meggazdagodás a célja, hanem harc az Oscarért.

A 21 Híd is premieres volt, ami a negyedik helyre tudott beesni. A Russo testvérek producerként vannak jelen a filmben, aminek a főszereplője a Fekete párduccal berobbant Chadwick Boseman. Jó látni egy ilyen klasszikus krimi-thrillert is a vásznon, ami bár csak 9,2 millióval tudott nyitni, de neki is inkább az a célja, hogy a nosztalgiára vágyó közönséget bevonzza. A sztoriba annyira nem is akarok belemenni, mert van itt neki jó kis szinkronizált előzetese, ami bemutatja, hogy miről is van szó.

A top 10 további résztvevő így jönnek sorban, már jócskán 5 millió alatti bevétellel: Midway, Ne játssz a tűzzel, The Good Liar, Charlie angyalai, Múlt karácsony, Joker.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás