Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Los Angelesben nyert közönségdíjat a Rossz versek című magyar film

Los Angelesben nyert közönségdíjat a Rossz versek című magyar film

Zene, Film & Kultúra

Los Angelesben nyert közönségdíjat a Rossz versek című magyar film

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 07:38

Reisz Gábor filmje legutóbb a Magyar Filmhéten kapta meg a legjobb film díját. Ezúttal Amerikában tarolt.

Véget ért a 19. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál, melynek sokszínű programja a mozifilmek mellett, tévé-, dokumentum-, és rövidfilmeket, valamint gyerekeknek szóló animációkat is bemutatott az amerikai közönségnek egy egész héten át. A fesztivál díjairól nemzetközi zsűri és a közönség döntött.

A legjobb film díját az X – A rendszerből törölve című krimi kapta. Tóth Barnabás személyesen vehette át a legjobb rendezésért, a legjobb forgatókönyvért járó díjat, és az Alex Friedman nevét viselő humanitárius díjat is Magyarország idei Oscar-nevezett filmjéért, az Akik maradtak-ért.

 

A legjobb színésznő díját megosztva Balsai Móni az X – A rendszerből törölve főszerepéért és Szőke Abigél az Akik maradtak-ért kapta meg. A legjobb színész díja Lengyel Ferencet illette a Curtiz című filmben nyújtott alakításáért, a film rendezője Topolánszky Tamás Yvan volt, Dévényi Zoltán a film fényképezéséért a legjobb operatőr díját nyerte el. A legjobb dokumentumfilm díjával Csuja László Kilenc hónap háború című filmjét tüntette ki a zsűri. Dobó Kata, akinek első mozifilm rendezése, a Kölcsönlakás zárta a fesztivált november 14-én, munkássága elismeréseként különdíjat kapott. A fesztivál életműdíját Monori Lili kapta idén.

A közönségdíjas Reisz Gábor Rossz versek című filmje lett, melynek női főszereplőjét, Nagy Katicát Shooting Star díjjal tüntették ki.

Borítókép: Magyar Nemzeti Filmalap