promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A negyedik Batmant is elkészíthette volna Christopher Nolan
Borítókép:  Ron Phillips/Warner Bros.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A közönség is valószínűleg vevő lett volna rá, ha kap még egy Batman filmet a rendezőtől, de Nolan tudta, hogy hol kell lezárni a szériát.

A sötét lovag – Felemelkedés lett a Nolan-féle Batman trilógia záró darabja. A közönség nem csak a Batmanek közül tartja ezeket a legkiemelkedőbbnek, de a képregényfilmek között is ott vannak a toppon. Most ebben az univerzumban a Joker tudott úgy bizonyítani, hogy az nagy dicsőséget hozzon a DC-nek. Azt meg nyugodtan kimondhatjuk, hogy Nolan Batman alkotásai, és Todd Phillips Jokere elég sok mindenben hasonlítanak egymásra, és ami fantasztikus, hogy a hangulat is közöttük van.

 

A Felemelkedés forgatókönyvét David S. Goyer, valamint Christopher és Jonathan Nolan írták. Így van, utóbbi Christopher mester testvére. Gondolkodtam, hogyan írjam ezt le, de maradjunk annyiban, hogy egy cseppet szívtelenek voltak a végével... Ugyebár az egész alkotást úgy zárják le, hogy mégis nyitva hagyják kicsit az egészet. Például ott van Joseph Gordon-Levitt Robinos felvezetése, de Christian Bale mosolya is azt mutatta, hogy ő még fog igazságot osztani.

A színész most egy interjúban mondta el, hogy bármikor zöld lett volna az út egy negyedik részre, azonban Christopher Nolan trilógiát gondolt ki, és mondta is, hogy állj, így Christian Bale is szögre akasztotta a köpenyt. Azonban az elején mindig az aktuális részre koncentráltak.

„Elég sokat beszélgettünk erről Chrisszel, aki mondta az elején, hogy »Egy filmet készítünk el. Ennyi lehetőséget kaptunk.« Aztán megkérdezték, hogy »Szeretnénk még egyet készíteni?« Remek volt, de úgy voltunk vele továbbra is, hogy ennyi, vége van. Aztán megint megkérdezték, hogy »Akarunk egy harmadikat is csinálni.« Chris azonban kijelentette nekem, hogy ha elég szerencsések vagyunk, hogy három filmet elkészíthetünk, akkor ott meg fogunk állni.”

A stúdió persze szeretett volna negyedik részt, azonban sem Nolan, sem Bale nem akartak mértéktelenek lenni. Utána persze már jelezték nekik, hogy ha így állunk, akkor nincsen rájuk szükség. Szerintem jól döntöttek, és akármennyire is akartuk, de sok lett volna a negyedik rész. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás