promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rod Stewart felfedte legnagyobb titkát, és nagyon büszke rá
Borítókép:  rtn, ulrike blitzner / rtn - radio tele nord / dpa Picture-Alliance / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A rocker mind ez idáig nem beszélt a dologról, mert félt a sajtó reakciójától.

Rod Stewart 25 éve egy titkos hobbinak hódol, amiről eddig nem mert beszélni. A 74 éves brit rocker a Railway Modeller szakfolyóiratban fedte fel végül eddig titokban tartott szenvedélyét, a modellvasút-építést.

 

A zenész elmondta, hogy Los Angeles-i házának padlásán egy egész várost épített egy vasútmodell köré az 1940-es évek amerikai metropoliszainak stílusában. A csaknem 40 méteres képzeletbeli város vasútját az amerikai vonatok ihlették meg, mert a Los Angeles-i házából a helyi vasútra nyílt a kilátás.

Stewart az 1990-es évek elején kezdte el a modellépítést, amellyel sikeres zenészi karrierje ellenére sosem hagyott fel. Amikor turnézott, gyakran két szállodai szobát bérelt ki magának, hogy a szabadidejében az egyikben a modellváros toronyházain dolgozhasson.

A zenész eddig nem beszélt a nyilvánosság előtt a hobbijáról, mert attól félt, hogy a sajtó gúnyolódni fog rajta emiatt. Pedig ezen semmi szégyellnivaló nincsen, egy rövid ideig én is vasútmodellekkel foglalkoztam otthon, de hasonló hobbija volt Frank Sinatrának, Roger Daltreynek, és Walt Disneynek is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás