promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az 5 legjobb film a szívtipró Ryan Gosling-gal, és egy ráadás, amelyről talán sosem hallottál
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ízlések és pofonok, meg persze Ryan Gosling, akit valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. A nők többsége szereti azért amiért, a férfiak többsége pedig szeretheti briliáns színészi játékaiból kifolyólag. Most hat filmet hozunk, hat különböző stílusból.

 

1. Szerelmünk lapjai

A szerelmünk lapjai talán Gosling legismertebb romantikus filmje. Aki kedveli a túlfűtött érzelmeket, a romantika már-már mámorítóan émelyítő zamatát, az nem lőhet mellé ezzel a mozival. Párkapcsolatban élőknek szinte kötelező darab. Csakhogy a férfiaknak is kedvet csináljunk a filmhez, érdemes megemlíteni, hogy a színész hölgytársa a bájos, Rachel Mcadams. Szóval ilyen egy örök életen át tartó szerelem, vagy még azon túl is...

2. Rendes fickók

Akik vaskos és jó humorra vágynak, azoknak érdemes a Rendes fickók mellett letenniük a voksukat. A neo-noir bűnügyi komédia 2016-ban debütált a mozikban, itt a nézők szórakoztatására Russell Crowe is beszáll Ryan Gosling mellé a buliba. Rendben ezt értitek, okés, de azért megkérdezitek újra: pontosan akkor milyen film ez a Rendes fickók? Elég annyit mondani, hogy a film forgatókönyvét az a Shane Black írta, aki a legendás Halálos fegyver sorozatnak is megírta a szkriptjeit.

3. Az első ember

Van, aki szeret az emberiség történelmének bugyraiban vájkálni. Az első ember című filmben minden lehetőség adott, hogy ez teljesüljön. A hatavanas évek hangulatában lubickolhatunk, amikor az USÁ-ban minden a Holdra szállás körül forgott. El kellett jutni oda, slussz-passz. Természetesen a főhőst, Neil Armstrongot, maga Ryan Gosling viszi színre, így az ő szemszögéből kapunk betekintést a NASA eszement küldetésébe. De azért rengeteg dráma is akad menet közben, Armstrong életében pedig egészen elképesztő dolgok is történtek.

4. Szárnyas Fejvadász 2049

A sci-fi rajongóknak a Szárnyas fejvadász 2049 egy egész jó kis választás lehet. Itt jócskán fel volt adva a lecke Ryan Goslingnak, hiszen az első, korszakalkotó filmben Harrison Ford hatalmasat alakított. Mindenki döntse el majd maga, hogy ez mennyire sikerült vagy mennyire nem sikerült most Goslingnak. A filmet egyébként jórészt Budapesten forgatták, bár azzal ne számoljatok, hogy egyszercsak feltűnik majd a szmoggal telefújt háttérben a Parlament épülete.

 

5. Fél Nelson

Végül, de nem utolsó sorban pedig megtekintésre ajánljuk a Fél Nelson című lélekvesztő drámát. Itt Ryan Gosling egy kábítószerfüggő tanárt alakít, és főleg az ő belső harcait látjuk a vásznon. A film meglehetősen lassú tempóban halad, mindeközben pedig egyre mélyebbre és mélyebbre ás. Türelmesebbek nézők biztos, hogy imádni fogják, azok, akik nem szeretik, ha ajtóstul rontunk a házba. Nem túl pozitív kicsengésű film, ám nagyon passzol az ősz hangulatához, és valami olyat mutat, aminek nem igazán lehetnénk máshol szemtanúi. 

+1: A hitetlen

Ez tényleg egy nagyon furcsa film, és nem akarjuk lelőni az alapkonfliktust, amely annyira két ellenpólus között feszül, hogy ennél nem is lehet elképzelni nagyobb szélsőségeket. A film közben a főszereplő megpróbálkozik a világ leghíresebb és legtöbbet forgatott könyvének, a Biblia egyes kulcsfejezeteinek elmagyarázásával is, vagyis kérdez és kételkedik. Aztán valamire jut, és cselekszik. Ezt érdemes megnézni, még akár magyarul is, bár a szinkron elképesztően pocsék.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás