Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Indul a 3. Nagy Magyar Filmteszt, értékes nyeremények várnak

Indul a 3. Nagy Magyar Filmteszt, értékes nyeremények várnak

Zene, Film & Kultúra

Indul a 3. Nagy Magyar Filmteszt, értékes nyeremények várnak

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 14:50

A Filmteszten 14 és 20 év közötti diákok mérhetik össze a tudásukat.

„Teszteld a tudásod és nyerj! Mert magyar filmet nézni menő.”

– ezzel a szlogennel invitálja a fiatalokat minden idők legizgalmasabb online kvízjátékára a DUE Médiahálózat és a Magyar Nemzeti Filmalap.

A Nagy Magyar Filmteszt 3. edukatív vetélkedő során filmes tárgyú kérdésekben mérhetik össze tudásukat 14 és 20 év közötti diákok. A magyar filmek legnagyobb tudorát a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával keresi a DUE. A háromfordulós vetélkedő versenyzői nem csak tudásukat bővíthetik, a legjobbak értékes díjakat is nyernek.

 

A Magyar Nemzeti Filmalap a Nagy Magyar Filmteszttel is szeretné népszerűsíteni a klasszikus és új magyar filmeket, valamint bővíteni a fiatalok filmes ismereteit.

Az idén harmadjára induló országos játékban az elmúlt két évben összesen több mint 35 ezer fiatal kapcsolódott be.

A Nagy Magyar Filmteszt első fordulójában egy 20 kérdésből álló online tesztet kell kitölteniük a fiataloknak a Filmteszt-oldalán.

Az online játékra 2020. február 2-ig van lehetőség.

A teszt végén a kitöltő megtudhatja, hogy mely kérdésekre adott helyes választ, és ahol tévedett, ott mi lett volna a helyes megoldás. A tesztet többször is kitöltheti ugyanaz a játékos, a vetélkedő második fordulójába a legutolsó kitöltés eredménye alapján lehet továbbjutni.

 

A középdöntőbe a legjobb 1 000 induló kap meghívást; itt már személyesen mutathatják meg filmes tudásukat a diákok. A 12 legjobb tesztkitöltő pedig bekerül a döntőbe. Mindez egy napon, február 20-án lesz Budapesten, az Akvárium Klubban.

A fődíj egy Samsung Galaxy Note 10, sőt a második és a harmadik helyezett is egy kamerás okostelefonnal gazdagodik.

A döntőben persze minden bejutó nyer: lehetőséget kap, hogy ellátogasson egy magyar film forgatására, ahol bepillanthat a filmkészítés kulisszái mögé.

A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak játékhoz a kérdésbankot filmes szakemberek állították össze és lektorálták, hogy a vetélkedő átfogó, valamint izgalmas képet adjon a magyar filmekről a fiataloknak.

Borítókép: port.hu