promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rosszul nyitott a Terminátor: Sötét végzet
Borítókép:  Kerry Brown - SKYDANCE PRODUCTIONS AND PARAMOUNT PICTURES.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Első helyezést ért el Amerikában, de nem teljesített jól. 

Sokkal nagyobb robbanást vártunk a Sötét végzettől pénzügyi szempontból, de úgy néz ki, hogy a kezdeti kritikák kicsit elfogultak voltak. Mi sem aláztuk porig az alkotást, mivel azt nem érdemli meg, azonban attól még, hogy valami nem lett rossz, attól még nem lesz jó. Sokan elbizonytalanodtak, és bizony ez nem tett jót a Sötét végzetnek. Többnyire kritikák sem kellenek ehhez, engem is jónéhányan inkább telefonon hívtak, hogy megkérdezzék: érdemes-e beülni a filmre? Szóval szájról szájra is terjedt, hogy a film bizony közepes.

 

James Cameron még úgy volt vele, hogy trilógiát akar csinálni a Sötét végzet utáni időszakból, azonban a kezdeti számok nem lettek túl jók. Amerikában csak gyenge 29 millióval tudott nyitni, míg világszinten 105,2 milliót kalapozott össze. A film büdzséje 185 millió volt, és ebbe még nincsenek benne a marketing költségek. Itthon is találkoztam tévés reklámokkal, amivel próbálják becsábítani az embereket a moziba, de hát lehet ez se lesz elég.

Ha még kevesen is voltak moziban a tengerentúlon, a Joker továbbra is tarol. Nem kell sok idő, és át fogja lépni az egymilliárd dolláros bevételt. Most Amerikában szerény 13,9 milliót gyűjtött, de világbevételben 934 milliónál tart. Ez azt jelenti, hogy innentől ez a legtöbb bevételt hozó R-kategóriás film. Tegyük azt is hozzá, hogy a kínai piacon még nem is debütált.

A Disney közben botladozik a Demóna: A sötétség úrnőjével. Most 12,2 millióval harmadik, de világbevételben csak 374 millió dollárt gyűjtött. Ez nagyon messze van a 2014-es első rész 758 milliójától.

A többi premier film közül a Harriet című életrajzi dráma hozott a legjobban, ami 12 millióval tudott nyitni, és a negyedik helyre esett be. A többiek már jóval 10 millió alatt teljesítettek.

A top 10 további versenyzői így jönnek sorban: Addams Family – A galád család, Zombieland: A második lövés, Halálod appja, Black and Blue, Árva Brooklyn, Sarkvidéki mentőakció.

Edward Norton új filmje, az Árva Brooklyn meglepően rosszul nyitott amúgy, azonban még lehet kevés moziban debütált, erről nincsenek infók. A 3,7 millió dollár vajmi kevés, pedig egy nagyon jó alkotásnak néz ki.

 

Martin Scorsese The Irishman-jét is bemutatták, de csak nyolc moziban, így nem is számolták, hogy mi történik körülötte. A többség amúgy is a Netflixen akarja megnézni kényelmesen, a három és fél órás filmet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás