promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Joker hamarosan lekörözi a Bosszúállókat
Borítókép:  Screenrant
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Todd Phillips filmje nagyon közel van hozzá, hogy az egyik legsikeresebb képregényfilm legyen.

A Joker több szempontból is egy óriási siker. Egyrészt elnyerte a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, másrészt olyan bevételeket produkál, amit egy ilyen kaliberű filmnél nem is hittem volna. A kis költségvetésnek számító 55 millió dolláros büdzséhez képest a film már majdnem 750 millió dollárt termelt globális szinten. Ezzel pedig közel került ahhoz, hogy maga mögé utasítsa a Marvel egyik ékkövét.

 

A Bosszúállók: Végtelen háború 2018-ban 2,048 milliárd dollárt hozott a konyhára. Ezt a szintet a Joker soha sem fogja megütni, de ha más szemszögből vizsgáljuk meg az adatokat, akkor máris máshogy áll a helyzet.

Nézzük csak: a Joker 55 millióból készült. Ehhez csapódott még 97 milliónyi egyéb költség és a marketing, amire durván 120 milliót vertek el. Tehát a film összesen 272 millió dollárba került. Jelenleg egész pontosan 747 milliós bevételnél jár, vagyis ez 475 millió dollár tiszta haszont jelent eddig a stúdiónak.

Ezzel szemben nézzük a Végtelen háborút: 321,2 millióból készült a film. Az egyéb költségek és a marketing sajnos nem ismert, nem találtam róla adatot, de ha hihetünk a Deadline-nak, márpedig ez egy eléggé megbízható forrás, akkor a harmadik Bosszúállók-film mindössze 500 milliónyi tiszta hasznot szedett össze.

Szóval márcsak 25 millió dollárnyi különbség van közte és a Joker között. Amilyen népszerűségnek örvend még mindig Todd Phillips filmje, biztos, hogy meg fogja dönteni ezt a rekordot, ezzel pedig az egyik legsikeresebb képregényfilmje lehet.

Először azonban a Marvel egy másik ékkövét fogja lekörözni, mégpedig a három Oscar-díjas Fekete Párducot, amitől mindössze 1,8 millió dollár választja el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás