promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Disney vezetője érdekesen reagált Coppola és Scorsese vádjára
Borítókép:  Charley Gallay / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Természetesen Bob Iger is beszállt a vitába, bár lehet, hogy nem tette valami jól.

Ugyebár azzal indult az egész, hogy Martin Scorsese, Hollywood egyik legnagyobb rendezője beszólt a Marvel-moziverzumnak. Az szerintem már mindenki fülébe eljutott, hogy nem titulálta őket filmeknek és vidámparkokhoz hasonlította őket. Na igen, de aztán érkezett A Keresztapa trilógia kultikus alkotója, Francis Ford Coppola, aki gyalázatosnak, tükör fordításban megvetendőnek tartotta ezeket az alkotásokat. Ő már egy kicsit magasabb fokozatba kapcsolt a beszólásával.

 

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója a Wall Street Journal konferenciáján szólalt meg ebben az ügyben, aki azzal kezdte, hogy nagyon tiszteli és rajong a két rendező munkásságáért, de megvetendőnek inkább azt tartja, aki tömeggyilkosságot követ el. Igernek már itt félrement a dolog, mert eléggé rosszul értelmezte Coppola megjegyzését.

Iger nem értette, hogy miért kritizálják őket azért, mert olyan alkotásokat tesznek le az asztalra, amit emberek milliói élveznek. A fejes kifejtette azt is, hogy ezek miatt a blocbusterek miatt képesek olyan filmeket a moziba vinni, amikre egy kisebb közönség kíváncsi. Na, hát itt is előjön az, amihez neki semmi köze nincs. Az szép dolog, hogy a Fox bekebelezése után az igényesebb alkotásokkal foglalkozó Fox Searchlightnak szabad kezet adtak, de hát azért tették, mert fogalmuk sincs, hogy mit kellene ott csinálni. Iger a Disney fő vonalával foglalkozik, amik a pénzt hozzák tonnaszámra, azért meg pont ők is felelősek, hogy a közepes költségvetésű alkotásokat már csak a streamingszolgáltatók karolják fel.

Aztán ha azt hittük, ezzel vége, hát tévedtünk:

„Ryan Coogler alkotása a Fekete Párducon kevesebbet érne, mint amit Scorsese és Coppola valaha alkotott? Ugyan már”

– tette fel a pontot az i-re a rendező.

Bob Iger feltette a közönségnek a nagy kérdést:

„Valóban kevesebbet érne a Fekete Párduc?”

Döntsétek el ti!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás