promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar animációs rövidfilm kapta a dán fesztivál fődíját
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tóth Luca Lidérc úr című alkotását választották a legjobbnak a Viborgi Animációs Filmfesztiválon.

Szeptember végén rendezték meg Dániában a Viborgi Animációs Filmfesztivát, ahol Tóth Luca animációs rövidfilmje, a Lidérc úr kapta meg a Legjobb Kisfilmnek járó nagydíjat. A nemzetközi filmfesztivál Dánia legnagyobb animációs rendezvénye, amely a legfrissebb alkotások bemutatása mellett az animáció művészeti szerepére is felhívja a figyelmet.

A Lidérc úr egy reménytelenül szerelmes lényről szól, ami az idei Berlinale-n mutatkozott be. A magyar Friss Hús rövidfilmfesztiválon a Legjobb magyar animáció díjával jutalmazták, a BuSho fesztiválon pedig különdíjat kapott.

Idén is szépen szerepelnek a magyar filmalkotások a nemzetközi fesztiválokon. Néhány napja adtunk róla hírt, hogy a Trezor című történelmi thriller a Legjobb forgatókönyv díját kapta meg az olaszországi Pármában.

 

Emellett ne felejtsük el, hogy a Trezor és az Örök tél egyaránt versenyben van a Nemzetközi Emmy-díjért. Ez mindenképpen egy meghatározó esemény a magyar filmtörténetben, hiszen eddig egyetlen magyar film sem kapott Emmy-jelölést. A gála november 25-én lesz New Yorkban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás