Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Magyar animációs rövidfilm kapta a dán fesztivál fődíját

Magyar animációs rövidfilm kapta a dán fesztivál fődíját

Zene, Film & Kultúra

Magyar animációs rövidfilm kapta a dán fesztivál fődíját

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 14:50

Tóth Luca Lidérc úr című alkotását választották a legjobbnak a Viborgi Animációs Filmfesztiválon.

Szeptember végén rendezték meg Dániában a Viborgi Animációs Filmfesztivát, ahol Tóth Luca animációs rövidfilmje, a Lidérc úr kapta meg a Legjobb Kisfilmnek járó nagydíjat. A nemzetközi filmfesztivál Dánia legnagyobb animációs rendezvénye, amely a legfrissebb alkotások bemutatása mellett az animáció művészeti szerepére is felhívja a figyelmet.

A Lidérc úr egy reménytelenül szerelmes lényről szól, ami az idei Berlinale-n mutatkozott be. A magyar Friss Hús rövidfilmfesztiválon a Legjobb magyar animáció díjával jutalmazták, a BuSho fesztiválon pedig különdíjat kapott.

Idén is szépen szerepelnek a magyar filmalkotások a nemzetközi fesztiválokon. Néhány napja adtunk róla hírt, hogy a Trezor című történelmi thriller a Legjobb forgatókönyv díját kapta meg az olaszországi Pármában.

 

Emellett ne felejtsük el, hogy a Trezor és az Örök tél egyaránt versenyben van a Nemzetközi Emmy-díjért. Ez mindenképpen egy meghatározó esemény a magyar filmtörténetben, hiszen eddig egyetlen magyar film sem kapott Emmy-jelölést. A gála november 25-én lesz New Yorkban.

Borítókép: IMDb