promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
James Gunn reagált Scorsese Marvel-filmekre tett kijelentésére
Borítókép:  Christopher Polk / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A galaxis őrzői rendezője azért nem kelt ki annyira magából.

A kultikus Martin Scorsese nemrég jelentette ki egy interjúban, hogy bepróbálkozott a Marvel-moziverzummal, de nem tudta élvezni ezeket az alkotásokat. Gyakorlatilag nem is tartja őket filmeknek, és vidámparkhoz hasonlította őket.

 

A téma persze megosztotta az internetet is. A többség örült, hogy valaki végre kimondta ezt, sokan pedig védelmükbe vették a Marvel filmes univerzumát. Amúgy mindkét félnek igaza van. A lényeg, hogy egy Marvel alkotást ne hasonlítsunk egy Scorsese filmhez. Ezek szórakoztatni akarnak, és szórakoztatnak is, ez a dolguk, és az efféle filmek is kellenek Hollywoodnak.

Az ember néha tök fáradtan már nem akar gondolkodni, csak egy látványos alkotásra vágyik. Nézzük úgy, hogy egyes Marvel-fanoknak nem való Scorsese világa, míg egyes Scorsese-fanoknak meg nem való a Marvel világa.

James Gunn igazából nem azon akadt ki, hogy a kultikus rendező elmondta a véleményét, hanem azon, hogy nem is adott esélyt ezeknek a filmeknek.

„A ma még élő rendezők közül Martin Scorsese ott van az öt kedvencem között. Anno feldühített, hogy olyan emberek voltak a Krisztus utolsó megkísértése ellen, akik meg se nézték. Csalódott vagyok, hogy most ő mond véleményt az én alkotásaimról ugyanígy”

– írta a Twitterén Gunn, aki leírta azt is, hogy nem tud dühös lenni rá, mert iszonyatosan hálás azért, amit a rendező a moziért tett, és már alig várja, hogy megnézze a The Irishmant.

 

Gunn visszafogta magát, és ahogy észrevettem, egyik szakember sem merte leoltani Scorsesét a kijelentése miatt, de hát ez érthető.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás