promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olaszországban díjazták a Trezor című magyar filmet

Olaszországban díjazták a Trezor című magyar filmet

Zene, Film & Kultúra

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Nemzetközi Emmy-díjra is jelölt magyar film a Legjobb forgatókönyvért járó díjat kapta meg Pármában.

A megtörtént események ihlette Trezor című történelmi thriller 1956 novemberében, napokkal a szabadságharc bukása után játszódik a belügyminisztérium földalatti trezorjában. A belügyminisztérium trezorkulcsai elvesznek az '56-os forradalom zűrzavarában. Ezért alig néhány nappal a szabadságharc vérbe fojtása utána a rendőrök kihoznak a börtönből egy hajdani bankrablót, hogy törje fel nekik saját, feltörhetetlen trezorjukat. A fegyenc azonban egész mást talál a feltáruló trezorajtó mögött, mint amire számított, és onnantól egy izgalmas, fordulatos játszma veszi kezdetét, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik.

Az Anger Zsolt, Scherer Péter és Tasnádi Bence főszereplésével készült alkotás a Szupermodern Filmstúdió gyártásában készült az NMHH Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával, producere Lajos Tamás volt.

A Trezor áprilisban 8 Magyar Filmdíjat nyert, köztük a legjobb tévéfilm, a legjobb tévéfilm forgatókönyv és a legjobb színész kitüntetését. Nemrég derült ki, hogy a nemzetközi tévé akadémia Nemzetközi Emmy-díjra jelölte Bergendy Péter rendezését a legjobb tévéfilm kategóriában.

A szeptember 22-29. között megrendezett pármai nemzetközi zenei filmfesztivál mindkét fő kategóriájában, azaz a legjobb zene-hangzás-művészi összhatás és a legjobb film kategóriában is jelölte a Trezor című magyar alkotást.

Borítókép:  Szupermodern Stúdió

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás