Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az Animal Cannibals beszól a sablon rapnek

Az Animal Cannibals beszól a sablon rapnek

Zene, Film & Kultúra

Az Animal Cannibals beszól a sablon rapnek

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 20:50

Nagyon nagyon fáj nekik, természetesen autotunenal.

Nem csak azt mondhatjuk ki az Animal Cannibals duójáról, hogy nagy öregek, hanem azt is, hogy zseniális rapperek. Egy élő rap-párbajban szerintem bárkit le tudnának nyomni, aki szembe kerül velük.

Nem szokásuk, de az új dalukkal fricskáznak egy kicsit, amihez Siska Finuccsi is csatlakozott. Az „Ez nekem fáj” gyakorlatilag a sablon slágerlistát ostromló rap dalok elé tart egy kis görbe tükröt. Klipet is kapott a dal, amiben a srácok nem tértek el a koncepciótól és mindent belepakoltak, ami klisé, gagyi, vagy amitől kiégsz.

A sablonos zenei alap és a refrénben felcsendülő autotune remekül passzol a mostani slágerlistás zenék sorába, de persze a szöveg komoly mondanivalóval bír.

„Angol tudósok szerint a pop dalok 67 százaléka a szerelemről szól. Ezzel nincs is gond. Ez az arányszám a rap zenére a kezdetekben nem volt igaz. Manapság azonban szinte csak romantikus témájú rap muzsikák kapnak helyet a hazai médiában, a közönség pedig zabálja őket. A rapzenének megvan az az egyedi tulajdonsága, hogy a rengeteg eldarált duma elbírja, hogy picit mélyebb gondolatok és mondanivaló alkossa a szöveget”

– mesélte a dalról a trió, akikről most már ne csak olvassunk, hanem hallgassuk is meg őket. Lehet készülni, mivel a dal már most őrülten megosztó: a közönség egyik fele imádja, a másik fele meg azt kérdezgeti tőlük kommentekben, hogy

„mi a sz.r?”

Borítókép: Animal Cannibals offical