Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Életműdíjat kap Tom Hanks

Életműdíjat kap Tom Hanks

Zene, Film & Kultúra

Életműdíjat kap Tom Hanks

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 15:45

A többszörös Oscar- és Golden Globe-díjas színészlegenda a januári díjátadón veheti át az elismerést.

A Hollywoodba akkreditált külföldi tudósítók szövetsége bejelentette, hogy az Oscar-díjas színésznek és elismert producernek adja a Cecil B. DeMille-díjat. A 63 éves Hanks 1988-ban, a Segítség, felnőttem! című vígjátékban nyújtott játékáért kapta az első Gloden Globe-díját.

1994-ben a Philadelphia, 1995-ben pedig a Forrest Gump című filmekért kapott Oscar- és Golden Globe-díjat is. A színész több mint 80 játékfilmben szerepelt, köztük a Szerelem hullámhosszán, a Számkivetett, a Terminál vagy a Ryan közlegény megmentése című mozikban, de az ő hangján szólalt meg Woody is a Toy Storyban.

2009-ben életműdíjjal jutalmazta az Amerikai Filmintézet, majd 2014-ben a Kennedy Centertől is megkapta a pályafutását elismerő díjat. Hankset a közönség hamarosan Mister Rogers egykori televíziós személyiség szerepében láthatja az A Beautiful Day in the Neighborhood című filmben.

A Cecil B. De Mille-díjat évente egy olyan színész, rendező vagy producer kapja, akinek jelentős hatása volt a filmiparra. A korábbi díjazottak között van Steven Spielberg, Meryl Streep, Oprah Winfrey, Jeff Bridges és Harrison Ford is.

A Golden Globe-gálát 2020. január 5-én rendezik meg Hollywoodban.

Borítókép: CNN