promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Emmy 2019: tarol a Trónok harca és a Csernobil
Borítókép:  Variety
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az HBO 25, míg a Netflix 23 díjat zsebelt már be a Televíziós Akadémia gáláján.

Szeptember 22-én rendezik meg a televíziós produkciók Oscar-gáláját, az Emmy-t a Los Angeles-i Microsoft Theatre-ben. Mivel közel száz kategóriában osztanak ki díjakat, ezért több napon keresztül tart az esemény. Az HBO fantasy-sorozatát, a Trónok harcát összesen 32 díjra jelölték, ebből 18-at tesznek ki a technikai jelölések.

Ezt végül 10 díjra váltotta be, megkapta többek között a képi effektusok, a fantasy kosztümök, a főcím és a legjobb szereposztásért járó elismerést. Ugyancsak tarolt az HBO másik sikerszériája, a Csernobil, ami eddig összesen hét díjat kapott, például a hangvágásért, a látványtervezéséért és a zenéjéért.

Kreatív Emmy-díjat vehettek át Cherry Jones és Bradley Whitford színészek A szolgálólány meséje című drámasorozatban való vendégszereplésükért, valamint Jane Lynchet és Luke Kirbyt a The Marvelous Mrs. Maisel című vígjátéksorozatban nyújtott vendégszereplésükért. Utóbbi sorozat a vígjáték kategóriában hat díjat kapott.

A legjobb dokumentumfilmnek járó kreatív Emmy-díjat kapta a Michael Jackson állítólagos szexuális molesztálásait feldolgozó Neverland elhagyása című film. Két díjat zsebelt be a Netflix Our Planet című minisorozata. Animációs kategóriában pedig a Simpson család legújabb sorozata, a The Simpons: Mad About the Toy nyert.

Izgalmas hétvége elé nézünk, hiszen a főbb kategóriákban akkor adják át a díjakat. Bár sejthető, hogy ott is mely sorozatok fognak tarolni, de talán tartogat pár meglepetést az idei gála.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás