promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A testvérének köszönhetjük, hogy Joaquin Phoenix színész lett
Borítókép:  Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Joaquin Phoenix a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon vehetett át díjat a munkásságáért.

Phoenix az úgynevezett Tribute Award nevű díjat vehette át, ami mellett persze a Jokert is népszerűsítette, ami nemrég zsebelte be az Arany Oroszlán elismerést. Sokan nem csak a színészt, de a filmet is erős Oscar esélyesnek tartják.

A díj átvételekor a színész megható beszédben a testvérére emlékezett, akinek legfőképp köszönheti, hogy a színészi pályát választotta, amiből az elején nagyon kiábrándult.

„15 vagy 16 éves lehettem, amikor River leültetett megnézetni velem a Dühöngő bikát videókazettán. Aztán másnap újra megnéztük, és kijelentette, hogy nem hagyhatom abba a színészkedést, hanem ezt kell csinálnom. Nem kérdezett, kijelentette. Az adósa vagyok, mert ennek köszönhetem a mai nagyszerű életem.”

River Phoenix nagy tehetségnek tartották, de nagyon fiatalon, 23 évesen halt meg túladagolásban, a Viper Room nevű szórakozóhely előtt. Az már csak a sors iróniája, hogy a klub Johnny Depp résztulajdonában volt.

A torontói fesztivál díját Willem Dafoe adta át Phoenixnek, akit korábban háromszor jelöltek már Oscar-díjra, A nyughatatlan, a Gladiátor és a The Master című filmekért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás